Annons

    Hem / Aktuellt / Sara Henriksson vann i Polen

Sara Henriksson vann i Polen

Sara Henriksson, regerande svensk mästare i distansritt, vann den internationella distanstävlingen över 160 km i polska Kliczkow på fredagen.

Sara Henriksson red hästen Woo Boo Doo och gick i mål dryga minuten före tvåan och trean, de estländska ryttarna Brenda Prants och Lilian Schönberg. Det var Saras sjätte raka internationella seger! Fredagens ritt var på mästerskapsdistans 160 km och reds i fem slingor. 

- Tävlingen gick mycket bra. Sara la upp ritten perfekt och hästen var pigg i mål. Woo Boo Doo är bara nio år och ett riktigt framtidslöfte, säger landslagsledare Mia Svensson, som är glad över att ha fyra av fem svenska ekipage godkända över distansen.

- Helena Wass genomför sin första 16-mil. Hon är målvedveten som få och har siktet inställt på kommande mästerskap. Anneli Ohlén hade målsättningen att få en godkänd ritt med Lawrence och vi kommer säkert att se dem i mästerskap framöver, säger Mia.

Lite extra roligt var det att se Ebba Bota godkänd i mål.
- Ebba är bara 19 år gammal och debuterade verkligen med den äran på 16 mil med Golden Question, säger en stolt landslagsledare.

På lördagen var Pia Eriksson med E.S. Versace tvåa i den enstjärniga klassen över 100 km.
Tävlingarna går att följa i appen Yamamah.

Resultat

CEI3* 160 km: 1) Sara Henriksson, Sverige, Woo Boo Doo, 10:09:48 2) Brenda Prants, Estland, Assman, 10:11:34 3) Lilian Schönberg, Estland, Amal El Awrah ox, 10:11:36 5) Ebba Bota, Sverige, Golden Question, 10:41:32 6) Helena Wass, Sverige, MM Zcapa 10:41:33 8) Anneli Ohlén, Sverige, FF Lawrence, 11:23:42

CEI1* 100 km: 1) Anna Kielkucka, Polen, Empresso 6:04:54 2) Pia Eriksson, Sverige, E.S. Versace 7:17:26 3) Piotr Nitka, Polen, Vena 7:17:28

Sverigeponnyn växer med fler kval

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn på kort tid vuxit till landets största ponnycup för ryttare på C-ponny. Säsongen 2020/2021 bjuder på hela 15 kvaltävlingar med final under Gothenburg Horse Show.