Annons

    Hem / Aktuellt / Gärds RF vann lag-SM i fälttävlan

Gärds RF vann lag-SM i fälttävlan

Gärds Ryttarförening vann Folksam lag-SM i fälttävlan. Ett mycket litet startfält, men en spännande och öppen tävling. Mästerskapet för häst arrangerades under helgen av Flyinge RF på terrängbanan Flyinge/Revinge.

Lag-SM gick helgen efter individuella SM, och samtidigt med den internationella tävlingen i polska Sopot. Alla tre medaljlagen hade bildat allianser för att mönstra fulla team med fem ryttare.

I det segrande laget ingick för Gärds RF Hanna Berg/Franky Boy, Sabrina Söderberg/My Reality och Anna Hassö/Ponystown Porsch. För förstärkningen svarade Pontus Hugosson/Zin Fire och Christoffer Forsberg/Celladonn.

Hanna Berg, Frankie Boy, lag-SM, fälttävlan
Hanna Berg och Franky Boy (bilden) var bäst placerad av lagryttarna med en individuell femteplats.
- Banan var alldeles lagom anpassad, det fanns svårigheter, men det kändes jättebra att komma in och rida, även på en ung häst, säger Hanna Berg.

Amanda Ingulfson, Pannacotta, lag-SM, fälttävlan
Bästa svenska ryttaren totalt blev Amanda Ingulfson med Pannacotta (bilden) från hemmalaget Flyinge Ryttarförening, som tog hem lagsilvret.

I silverlaget från Flyinge RF startade också Tindra Ingemansson, Saga Wahlman och Anja Larsson plus Ida Söderbergh.
- Tävlingen var i alla fall inte avgjord förrän allra sista ryttaren var i mål. Det var öppet in i det sista, säger Aminda Ingulfson, som också var tävlingsledare och lagankare i Flyinges silverlag.

Hanna Berg, Christoffer Forsberg och Pontus Hugosson har alla varit med i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Hopp&Talang, och Amanda Ingulfson är en av två fälttävlansryttare i årets upplaga.

Bronsmedaljerna gick till de mest långväga lagresenärerna, alliansen från Trossnäs RK utanför Karlstad. Här red Nathalie Mortensen, Sofi Bertilsson, Matilda Enberg, Hanna Gryme och Anna Magnusson Glans.

 - Arrangören har gjort ett otroligt arbete, jag är mycket imponerad av insatsen, säger Anette Berg, arrangörsansvarig i Ridsportförbundets fälttävlanskommitté, på plats under mästerskapet.
 - Det var också ett suveränt genrep inför nästa helg som lär bli en riktigt stor tävling, säger Anette Berg.

Folksam Lag-SM för ponny har 24 lag på startlinjen hos Flyinge RF 12-13 september. 

Foto lag-SM fälttävlan: Kim Lundin

Resultat Folksam lag-SM i fälttävlan häst

Individuella resultat

Två nya Mastertränare

Kerstin André och Jan-Erik "Nicke" Pålsson har utnämnts till Mastertränare. De tog emot diplom och märken på Flyinge i samband med SWB Equestrian Weeks.