Annons

    Hem / Aktuellt / Pallplatser för svenska ungdomslagen i FEI Nations Cup

Pallplatser för svenska ungdomslagen i FEI Nations Cup

Under helgen avgjordes ungdomsfinalerna i FEI Nations Cup i hoppning, i belgiska Opglabbeek. Sverige hade fyra lag på plats och det blev pallplatser för både children- och young rider-laget.

Det svenska children-laget (ryttare 12-14 år) coachades av landslagsledare Sofia Bengtsberg. Tävlingen avgjordes över två omgångar och för Sverige startade Linn Arvidsson på Glenmorangie, Svea Tengnestedt på Clintamo, Ebba Danielsson på Validento och Emil Jönsson på Be Special. Efter fyra fel i första rundan adderade de svenska ryttarna bara ett tidsfel i andra rundan och slutade på totalt fem fel och andraplats bakom segrande Tyskland på fyra fel. Lagtävlingen avgjordes på 125-höjd.

De äldre ryttarna i Sveriges young rider-lag (t.o.m. 21 år) ville inte vara sämre. Under ledning av Henrik Lannér (landslagledare junior/young rider) red Wilma Marklund, Elsa Johansson, André Brandt och Ottilia Lundgren hem andraplatsen på totalt åtta fel över två rundor 145-hoppning. Belgien tog hem segern med totalt fyra fel.

Sveriges ponnylag hade det lite tuffare och slutade på sjätte plats, medan juniorlaget slutade fyra i sin klass.

Resultat

Nations Cup Ponny 1.30
Nations Cup Children 1.25
Nations Cup Juniorer 1.40
Nations Cup Young Rider 1.45

Fullständiga startlistor och resultat

Webb-TV

ClipMyHorse sänder live från alla klasser

FEI Youtube sänder gratis från ponny- och young rider-finalen.
Samma sänding går även att se på vår facebooksida

Unga fälttävlansstjärnor lyste på Gärds

Kristianstad International Eventing på Gärds var bland annat tänkt som en extra kvalmöjlighet för fälttävlansungdomarna inför nästa års EM på Segersjö. Julia Andersson, 16 år från Falkenberg, tog chansen och red hem segern i den tvåstjärniga klassen.