Annons

    Hem / Aktuellt / Även världscupen i Basel inställd

Även världscupen i Basel inställd

Hoppningens världscupserie, Longines FEI Jumping World Cup, krymper allt mer. Efter tisdagens besked att Verona ställer in kommer nu beskedet att även Basel, Schweiz, ställer in sin tävling i januari.

Med Basel inräknat har nu hela tio världscuparrangörer tvingats ta beslutet att ställa in. På sin hemsida skriver arrangören:

"With the greatest regret we are forced by the current COVID situation to cancel the LONGINES CSI BASEL from 7 – 10 January 2021. The last days showed a very bad development of the situation especially in the region of Basel where until the end of the year already major events with more than 1'000 spectators have been banned. This makes a serious preparation of the event impossible. This applies not only to us but also to the riders and their horses."

Många hade hoppats att Verona skulle kunna arrangera en försenad säsongspremiär den 5-8 november, men arrangören meddelade i tisdags att tävlingarna tyvärr ställs in.

"In the light of the new restrictions imposed by the Dpcm of 25th October and the worsening of the health emergency that is affecting our country, Veronafiere announces the cancellation of Fieracavalli 2020", skriver arrangören bland annat.

- Jag vet att världscuparrangörerna verkligen vill genomföra tävlingarna och har arbetat för det. Men när det kommer nya myndighetsbeslut så är det bara att rätta sig efter det, så är det ju, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Nu får ryttarna sätta sitt hopp till Mechelen, Belgien, i mellandagarna 26-30 december. Därefter väntar världscupkval i Leipzig och Bordeaux innan världscupfinalen under Gothenburg Horse Show den 31 mars - 4 april 2021.

- Jag håller kontakt med arrangörerna via min roll i FEI:s hoppkommitté och så diskuterar jag givetvis med andra chef d'equipes ute i Europa. Vi hoppas verkligen att resterande tävlingar blir av, säger Ankarcrona.

FEI World Cup Jumping 2020/2021

14-18 oktober 2020 Oslo, Norge - inställd
22-25 oktober 2020 Helsingfors, Finland - inställd
27 oktober - 1 november 2020 Lyon, Frankrike - inställd
5-8 november 2020 Verona, Italien - inställd
11-15 november 2020 Stuttgart, Tyskland - inställd
26-29 november Madrid, Spanien - inställd
11-13 december 2020 La Coruña, Spanien - inställd
16-21 december 2020 London Olympia, Storbritannien - inställd
26-30 december 2020 Mechelen, Belgien
7-10 januari 2021 Basel, Schweiz - inställd
14-17 januari 2021 Leipzig, Tyskland
28-31 januari 2021 Amsterdam, Nederländerna - inställd
4-7 februari 2021 Bordeaux, Frankrike
31 mars- 4 april 2021 Gothenburg Horse Show - världscupfinal

Vill du jobba hos oss?

Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande projektledare som bidrar i utvecklingen av förbundets utbildningar.