Annons

    Hem / Aktuellt / Beslut om höjd gräns för publik skjuts fram

Beslut om höjd gräns för publik skjuts fram

Regeringen gav idag besked att de skjuter fram genomförande för undantag att höja gränsen för publik till 500 personer vid idrottsevenemang som har anvisade sittplatser. Anledningen är ökad smittspridning.

– Det är förstås en stor besvikelse eftersom det hade betytt mycket för idrottsrörelsen och alla oss som älskar att titta på idrott live. Vi har förståelse för och anpassar oss till rådande läge. Vi är mitt i en pandemi och att motverka ökad smittspridning måste gå först, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Regeringen meddelade idag att de utifrån rådande smittläge i samhället inte kan ta det formella beslutet att höja gränsen för publik till 500 personer vid idrottsevenemang som har anvisade sittplatser. Reglerna skulle ha börjat gälla från den 15 oktober men beslut skjuts nu framåt och något nytt datum gavs inte.

Idrottsrörelsen tampas med stora ekonomiska och idrottsliga utmaningar och fortsätter pandemin måste regeringen ge nytt stöd under 2021, menar Riksidrottsförbundet.
– Vårt arbete med scenarioplanering pågår och vi kommer att återkomma till regeringen, säger Björn Eriksson.

Unga fälttävlansstjärnor lyste på Gärds

Kristianstad International Eventing på Gärds var bland annat tänkt som en extra kvalmöjlighet för fälttävlansungdomarna inför nästa års EM på Segersjö. Julia Andersson, 16 år från Falkenberg, tog chansen och red hem segern i den tvåstjärniga klassen.