Annons

    Hem / Aktuellt / Etappseger för Karlslunds Ryttarsällskap

Etappseger för Karlslunds Ryttarsällskap

Årets andra och därmed sista etapp innan finalen av ridborgarmärkestävlingen 2020 är avgjord. Segrade gjorde Karlslunds Ryttarsällskap med en marginal på endast två märken.

- Det känns underbart! Medlemmarna har jobbat stenhårt, det har varit väldigt roligt och skapat en fin gemenskap, säger föreningens ordförande Jennifer Barker.

För sina 270 krönta ridborgarmärken belönas Karlslunds Ryttarsällskap med ett hinder i form av en oxer med rak grind från Ydre Grinden. Andraplatsen med 268 märken togs av Eriksmåla Ridklubb och Karlstads Ridklubb knep en hedrande tredjeplats med 260.

Jennifer Barker

Nu är det full fart mot den stora finalen 31 oktober då slutresultat räknas ut med koffecient på totalresultatet i förhållande till klubbens medlemsantal. Där kommer segraren belönas med ett hinderpaket till ett värde av cirka 25 000 kronor.
- Lite sugna på finalen har vi allt blivit och vi diskuterar om vi ska gå för en slutspurt, säger Jennifer Barker.

Ridborgarmärket är en riktig ridsportklassiker som genom åren genererat kunskap, glädje och ett extra klirr i kassan för många klubbar. Premiär för Ridborgarmärket var 1978. Tävlingen pågår mellan den 15 mars och den 31 oktober 2020, då det gäller för klubbarna att kröna så många ridborgare det bara går.