Annons

    Hem / Aktuellt / FEI säger ja till EM 2021

FEI säger ja till EM 2021

FEI, det internationella ridsportförbundet, säger ja till EM i dressyr och hoppning 2021, under förutsättning att tilltänkta arrangörer konfirmerar.

FEI har fastställt att EM i hoppning kan gå i Riesenbeck, Tyskland, 30 augusti 4 september 2021 och EM i dressyr i Hagen, Tyskland, 7-1 september 2021.
Båda arrangörerna ska ge slutligt besked till FEI.

Det blir däremot inget EM i fälttävlan för seniorer och heller inget EM i Paradressyr.

- Ett mycket välkommet besked från FEI. Vi har i de diskussioner som förts med FEI, bland annat genom det europeiska ridsportförbundet, helt stått bakom att EM ska genomföras nästa år, säger Andrea Barth, verksamhetschef för sport/tävling på Svenska Ridsportförbundet.
Anledningen till att inte genomföra mästerskapen var en eventuell krock med OS och Paralympics som är flyttade till 2021.
- Det är tråkigt att fälttävlan och para-dressyren inte kan genomföra ett EM nästa år, men ett mästerskap kräver större resurser än en vanlig tävling, och det kan vara svårt att hitta arrangörer med mindre än ett år kvar till mästerskapet, säger Andrea Barth.

EM i fälttävlan för young rider/junior på Segersjö, Sverige, genomförs 2021 som planerat.

Information från FEI 2020-10-21

FEI confirms Jumping & Dressage European Championships 2021 in Germany

The FEI has committed to allocate European Championships in two Olympic disciplines – Jumping and Dressage – for 2021, both to German venues.

The FEI Board has confirmed allocation of the FEI Jumping European Championships 2021 to Riesenbeck, home-base of Barcelona 1992 Olympic champion Ludger Beerbaum, pending final confirmation from the Organiser. The Championships will be listed in the FEI Calendar for 30 August to 4 September 2021.

Allocation of the FEI Dressage Championships 2021 was confirmed to Hagen, host venue to major international events annually, also pending final confirmation from the Organiser. The Championships will be entered into the FEI Calendar for 7-12 September 2021.

Confirmation of the decision on the two Championships came at yesterday’s FEI Board meeting, held via videoconference. The FEI Board, with the full support of the European Equestrian Federation (EEF), agreed that in view of the rescheduled Olympic and Paralympic Games and the huge amount of planning involved, if either of the venues is unable to host these Championships, the bid process for 2021 will not be re-opened.

Following the postponement of this year’s Tokyo Games to 2021, the FEI Board had previously ruled that European Championships in the Olympic and Paralympic disciplines should not be held next year to allow the focus to be on Tokyo. However, the EEF and a number of European National Federations urged the FEI Board to review its decision, resulting in yesterday’s resolution.

“We are very happy to have great venues at Riesenbeck and Hagen available to host the European Championships in Jumping and Dressage next year and we look forward to receiving the final confirmation from the two Organisers for these Championships to go ahead”, FEI President Ingmar De Vos said.

“These Championships have really been a great example of the FEI, EEF, the German National Federation, the two Organisers and everyone else involved working together to accommodate the wishes of the European National Federations and the Athletes’ community to have these Championships next year. I am particularly grateful for the valuable work done by the FEI Technical Committees and Calendar Task Forces.”

Sadly there will be no FEI European Eventing Championships in 2021 as the organisers that had put in expressions of interest to host the Championships subsequently withdrew from the process.

The FEI European Para Dressage Championships will also not take place in 2021 to allow athletes to focus on the Tokyo Paralympic Games.

Vill du jobba hos oss?

Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande projektledare som bidrar i utvecklingen av förbundets utbildningar.