Annons

    Hem / Aktuellt / Patrik Kittel GP-femma i världscuppremiären

Patrik Kittel GP-femma i världscuppremiären

Patrik Kittel med Delaunay OLD blev femma i söndagens Grand Prix Kür när FEI World Cup Dressage drog igång med första deltävlingen i danska Vilhelmsborg.

Söndag

Cathrine Dufour stod överst på pallen även på söndagen, med Isabell Werth på andra plats. Det skiljde inte en procentenhet mellan deras domarpoäng. 88,200 till Cathrine och Bohemian, 87,845 till Isabell och Emilio 107.
Cathrine och Bohemian hade genomgående bra betyg, och de riktigt höga med 9:or och 10:or kom i piaff, passage, övergångar och i halterna.

Patrik Kittel och Delanay OLD blev femma 82,575 procent. Antonia Ramel och Brother de Jeu blev åtta och Johanna Due Boje blev 12 med Mazy Klovenhoj.

FEI World Cup Dressage Grand Prix Kür: 1) Cathrine Dufour, Danmark, Bohemian 88,200% 2) Isabell Werth, Tyskland, Emilio107 87,845 3) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, Zaire-E 85,335 5) Patrik Kittel, Sverige, Delaunay OLD 82,575 10) Antonia Ramel, Sverige, Brother de Jeu 77,020 12) Johanna Due Boje, Sverige, Mazy Klovenhoj 74,710 Kompletta resultat med domarsiffror

 

Lördag - FEI World Cup Dressage Grand Prix

Patrik Kittel med Delaunay OLD var fyra i lördagens Grand Prix när FEI World Cup Dressage drog igång med första deltävlingen i danska Vilhelmsborg.

Det blev hemmaseger med Cathrine Dufour i topp med Bohemian och fina 83,435 procent från domarna.

Isabell Werth med Emilio var tvåa och  Jessica von Bredow-Werndl med Zaire-E blev trea, ingen av dem över 80 procentsgränsen.

Patrik Kittel med Delaunay OLD blev fyra i världscupens premiäromgång. Antonia Ramel med Brother de Jeu red in på niondeplats och världscupdebutanten Johanna Due Boje och Mazy Klövenhöj blev 15e. Kompletta resultat

Söndag fortsätter FEI World Cup med Grand Prix Kür, det fria programmet till musik, och första start är 14:00.

TV-tider:
17 oktober 17:20 FEI Channel sänder FEI Dressage World Cup Grand Prix. Du kan också följa sändningen live på vår Facebook
18 oktober 13:50 FEI TV visar FEI Dressage World Cup Grand Prix Kür.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

 FÖRHANDSINFORMATION

Äntligen världscuppremiär efter intensiv träningshöst i Saab Team Sweden Dressage

Tävlingsmässigt har mycket stått stilla under coronapandemin. I Saab Team Sweden Dressage har ryttarna lagt extra fokus på att slipa detaljer och förbättra sin ridning. I helgen är det upp till bevis för de bästa när världscupen äntligen drar igång. 

- Det känns väldigt skönt att få komma ut och tävla igen och att få komma tillbaka till någon slags vardag, säger Patrik Kittel.

När tävling efter tävling ställdes in växlade landslagsledningen inom Saab Team Sweden Dressage upp engagemanget på hemmaplan. 
- Eftersom vi inte har kunnat tävla så mycket har vi passat på att lägga in fler träningstillfällen, säger förbundskapten Bo Jenå.

Med stöd från Saab kan vi ge allt från de yngsta ryttarna till seniorerna möjlighet att träna lite mer, vilket har varit viktigt under det här speciella året.

Nyligen hölls förbundsträningar på Strömsholm för såväl seniorer som ungdomsryttare. I samband med det hölls även en mönstring för landets ponnyekipage. Och i dagarna hålls nya träningar på Flyinge. Dessutom återstår ytterligare hela åtta förbundsträningar, tre mönstringar, en avsutten träff och en tränarkurs.
- Med stöd från Saab kan vi ge allt från de yngsta ryttarna till seniorerna möjlighet att träna lite mer, vilket har varit viktigt under det här speciella året, säger Bo Jenå.

- För mig är stödet från Saab jätteviktigt, det märks inte minst ett sånt här år när jag inte kunnat komma ut och tävla och rida in prispengar som vanligt. De är verkligen ridsporten trogen och jag är väldigt glad både på ett personligt plan, men också för sporten i stort att de finns med och stöttar, säger Patrik Kittel.

Nu laddar han för att kliva in i hetluften igen när FEI World Cup Dressage har premiär i Vilhelmsborg, Danmark, på lördag den 17 oktober.
Förutom Patrik Kittel på Delaunay OLD är också Johanna Due Boje på Mazy Klövenhöj och Antonia Ramel på Brother de Jeu klara för start.
- Det känns jättebra att äntligen få komma igång igen och jag tror att det blir bra tävlingar i Vilhelmsborg, menar Bo Jenå, som startade uppladdningen på allvar i förra veckan då han tillsammans med tränare Louise Nathhorst var på Tysklandsbesök för att träffa ryttarna och hålla träningar både på Patrik Kittels gård i Nottuln och hos Therese Nilshagen i Löningen. 
- Alla ekipage såg väldigt fina ut och är i bra form. Vi fick också se några nya hästar, så det är spännande inför framtiden, säger Bo Jenå.

Det kommer garanterat att bli en väldigt intressant världscupsäsong, väldigt olik jämfört med hur den brukar vara.

Efter Vilhelmsborg väntar världscupkval i Salzburg och Mechelen innan årsskiftet, om arrangörernas planering håller. Kvalen i Lyon, Stuttgart, Madrid och London har sedan tidigare ställts in. Frankfurt, som ska hålla femstjärniga tävlingar i december, har ansökt om att kliva in som ersättare. FEI tar inom kort beslut om eventuella adderingar till världscupkalendern.

- Det kommer garanterat att bli en väldigt intressant världscupsäsong, väldigt olik jämfört med hur den brukar vara, säger Patrik Kittel, som håller alla tummar för en final i Göteborg nästa år.
- Om det är någon som kan hålla i en final så är det Göteborg.

Innan jul blir det också en avsutten träff för landslagsryttarna. Den 4 december samlar Bo Jenå sina trupper i Linköping. Den mentala tränaren Kjell Enhager kommer att föreläsa.
- Vi hoppas kunna bjuda in så många som möjligt ur trupperna, men måste samtidigt såklart följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för sammankomster.

Om Saab Team Sweden Dressage

Saab är förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet och grensponsor till dressyren. Samarbetet bidrar med innovation och utveckling av svensk ridsport med fokus på dressyrgrenen. 
Saab Team Sweden Dressage är Svenska Ridsportförbundet och Saabs mästerskapssatsning som omfattar alla landslag inom svensk dressyr. Från ponny, via juniorer, young rider och U25 upp till seniorer. Satsningen är långsiktig och har fokus på fyra områden: mental-, fysisk och uppsutten träning samt affärsmässighet.

FEI World Cup Dressage 2020/2021

17-18 oktober Vilhelmsborg, Danmark
27 oktober – 1 november Lyon, Frankrike – inställt
11-15 november Stuttgart, Tyskland – inställt
26-29 november Madrid, Spanien - inställt
3-6 december Salzburg, Österrike
16-21 december Olympia, London, Storbritannien - inställt
26-30 december Mechelen, Belgien
28-31 januari Amsterdam, Nederländerna - inställt
18-21 februari Neumünster, Tyskland
11-14 mars ’s-Hertogenbosch, Nederländerna
31 mars – 5 april Gothenburg Horse Show, världscupfinal

Eventuellt tillkommer Frankfurt, Tyskland, som ny kvalplats den 17-20 december 2020.

FEI World Cup Dressage - Vilhelmsborg

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

TV-tider:
17 oktober 17:20 
FEI Channel sänder FEI Dressage World Cup Grand Prix. Du kan också följa sändningen live på vår Facebook
18 oktober 13:50 FEI TV visar FEI Dressage World Cup Grand Prix Kür.

Hovrättens dom ett hot mot idrottens självständighet

Idag meddelades domen i målet om Svenska Ridsportförbundet och den tränare som anser sig fått sin tränardiplomering felaktigt indragen. Hovrätten gick på tingsrättens linje och vidhöll att det var fel att ta diplomeringen.