Annons

    Hem / Aktuellt / Ponny-SM i dressyr fortsätter

Ponny-SM i dressyr fortsätter

Den här veckan pågår SM i dressyr för ponny i Helsingborg.
Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslutet att tävlingen får fortgå tills vidare, dock med skärpta restriktioner.

Detta efter att nya allmänna råd för Skåne om coronapandemin kommit från Folkhälsomyndigheten på tisdagen.

Smittläget med anledning av coronapandemin förändras dag för dag, och Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridningen.

Den här veckan har nya allmänna råd kommit från bland annat Folkhälsomyndigheten vad gäller läget i Skåne. De allmänna råden kommer att få konsekvenser även för ridsporten de närmaste veckorna.

Närmast rör det SM i dressyr för ponny i Helsingborg, som pågår tisdag-söndag.
Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslutet att tävlingen får fortgå tills vidare. Tävlingen genomförs redan utan publik och ytterligare restriktioner kommer att införas på tävlingsplatsen. Deltagare uppmanas att inte lämna tävlingsområdet för besök i butiker, på restauranger mm. På tävlingsområdet kommer det att städas mer frekvent.

– Beslutet att låta SM fortgå är taget med det underlag som fanns vid mötet. Kommer det nya fakta eller om restriktionerna inte respekteras på SM kan vi snabbt ta ett nytt beslut, säger Ulf Brömster, ordförande i förbundsstyrelsen.

Ridsporten har varit igång med ridskola, träning och tävling sedan i somras och smittspridningen på ridsporttävlingar har varit mycket liten. Ridsport är ingen kontaktsport. Ponny-SM i dressyr arrangeras för barn och ungdomar, det är av vikt att unga kan fortsätta idrotta. Deltagarna är redan på plats i Helsingborg.

Övriga ridsporttävlingar i Skåne ställs in så länge de nya allmänna råden gäller, i dagsläget till och med den 17 november. ATG Riders Leagus som skulle ha haft en deltävling på Flyinge är inställd. Mer informaton kommer.

Och tänk på att:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.

(Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/)

Briljant guld till Rolf-Göran och Casall-sonen Caillan: ”Något som ingen annan gjort”

Omhoppning om UVM-medaljerna - då slog det gnistor om den svenska ringräven. Det gav ekipagets tredje stora 7-årsseger för året. - En helt fantastisk häst och en helt fantastisk seger, säger Rolf-Göran Bengtsson.