Annons

    Hem / Aktuellt / ​Ryttargalan blir digital och direktsänd

​Ryttargalan blir digital och direktsänd

Att hylla ridsportens hjältar hör till årets höjdpunkter. Nu rustar vi för en digital gala den 26 november kl 20:00. En galatimme fullproppad med hyllningar och med Henrik Johnsson som programledare. Och där hela Hästsverige kan vara med och fira.

På grund av pandemin tar den sedvanliga Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm paus i år. Istället presenterar vi, tillsammans med våra samarbetspartners, galan i ett digitalt och direktsänt program med gäster och inslag från stallbacken. Programmet produceras i samarbete med ATG och Kanal 75, och kommer att sändas i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler.

Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige.

- Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige, så vi hoppas att många tar tillfället att fira med oss, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande.

Inställda tävlingar och en stukad tävlingssäsong gör det svårt att dela ut de rent sportsliga priserna, men vi riktar istället strålkastarljuset mot totalt åtta fina priskategorier (se nedan).

Tidningen Ridsport pausar i år sitt pris Årets Komet. I stället har redaktionen instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris. Det kommer att delas ut till någon som under året satt ett avtryck i ridsportvärlden genom att inspirera andra människor att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen.

Sedan 2006 har Ryttargalan hyllat ridsportårets händelser och höjdpunkter och sedan tre år har Grand Hôtel i Stockholm varit festlig plats för cirka 400 gäster.
Alla pristagare 2020 kommer självklart också att hyllas på Ryttargalan 2021 då vi hoppas kunna flytta tillbaka in på Grand Hôtel igen.

Ryttargalan presenteras i samarbete med Folksam, ATG, Granngården, Saab och tidningen Ridsport.

  • Årets bragd (Specialpris 2020) – i samarbete med Saab (mer information inom kort)
  • Årets ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
  • Årets ridlärare – i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
  • Årets hästskötare – i samarbete med ATG
  • Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet
  • Årets tränare NY! – Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
  • Årets ridskolehäst – Svenska Ridsportförbundet
  • Ridsports Inspirationspris NY! – Tidningen Ridsports pris.

Save the date: 26 november klockan 20.00-21.00 cirka

Läs mer om Ryttargalan och alla priser här