Annons

    Hem / Aktuellt / SM i hoppning genomförs som planerat

SM i hoppning genomförs som planerat

SM i hoppning på Grevagården, Skövde, nästa helg, kan genomföras som planerat. Beslutet togs av förbundsstyrelsen på fredagen.

Bakgrunden till beslutet är att Folkhälsomyndigheten i sina skärpta allmänna råd för bland annat Västra Götaland, undantar yrkesmässig idrott från restriktionerna.

För ridsportens del definieras yrkesmässig verksamhet som ryttare som bedriver regelbunden och yrkesmässig hästverksamhet med ridsport som huvudsaklig sysselsättning och/eller inkomstkälla.
Dessutom räknas ryttare och kuskar som tillhör Svenska Ridsportförbundets landslagsgrupper eller motsvarande, oavsett ålder (seniorer, young rider, juniorer, children och ponnyryttare) och de som är kvalade till elittävling.  Läs mer HÄR

Mot samma bakgrund kan även en annan elittävling genomföras. Det är förutom SM i hoppning för seniorer, young rider och juniorer nästa helg, Linköping Ridklubbs elitdressyr med finalen i Dressage Power.
Beslutet att genomföra elittävlingar gäller bara redan ansökta och godkända tävlingar.

Ridsporten har varit igång med ridskola, träning och tävling sedan i somras och smittspridningen på ridsporttävlingar har varit mycket liten. Ridsport är ingen kontaktsport.

5-8 november Trollhättans Sportryttare, SM hoppning, tävlingsplats Grevagården, Skövde

Svenska Ridsportförbundet Årets idrottsförbund

Svenska Ridsportförbundet är Årets Idrottsförbund 2021.