Annons

    Hem / Aktuellt / Spännande SM-finaler i mounted games

Spännande SM-finaler i mounted games

I helgen avgjordes Folksam individuella SM i mounted games. Arrangör var Landvetter Ryttarsällskap och Nordhallands Ridklubb. Och det blev spännande in i det sista i kampen om medaljerna.

I seniorklassen var de jämnt ända in i det sista i kvalen, där varenda poäng räknades för ryttarna när det gällde att knipa de sex platserna till finalen.

- Väl i finalen gick det upp och ner för många av våra mest rutinerade ryttarna, vilket gjorde finalen både spännande och fantastiskt rolig att titta på. Ingenting var självklart och man kunde inte se på poängen vart de skulle sluta, säger tävlingsledare Felicia Ardbring.

Men det var Erik Svenningsson som drog de längsta strået och höll nerverna i styr, vilket gjorde att han plockade hem SM-titeln med hela fem poäng till godo. Isabella Hogart tog en fin silverplats.
- Det är värt att nämna att detta var hennes första seniorår och hon gick verkligen in och briljerade, säger Felicia.

På en ärofylld bronsplats placerade sig Amanda Hogart efter fin ridning i finalen. Men det var en fight om bronset ända in i den sista grenen mot Hanna Kindholm. Tätt följd av efter Hanna placerade sig också Ulrika Voeltzel på femte plats och Linn Ving på sjätte plats.
- Det var en riktigt rolig final där vem som helst egentligen kunde ha tagit hem titeln. De här otroligt kompetenta ryttare är verkligen både snabba och duktiga. Det gick inte att förutspå slutresultatet alls eftersom de var så jämna finalen igenom, berättar Felicia.

Solklar mästare i juniorklassen

I U17-finalen tog Ebba Ardbring på ponnyn Albert ledningen tidigt med fem raka grenvinster. Och hon hade inga planer på att släppa greppet om guldet. Ebba red hem SM-guldet med hela åtta poäng till godo! 

Silvermedaljören Hedvig Nygren visade upp fantastisk ridning med sin nya ponny Ella. Trots att hon bara är 14 år visade hon både pannben och lugn, vilket verkligen gav resultat denna helg.

Det var fight hela vägen in i mål om bronsplatsen, då både Madelene Holst och Oscar Löfdahl turades om med poängen och ledarpositionen. Men det var Oscar som tillslut lyckades knipa bronset med ett ynka poäng till godo på Madelene, som blev fjärdeplacerad.

På femte plats kom Emilia Norlander, som bara är 12 år gammal och red sin första A-final i SM. Tilda Theng, som även hon red sin första A-final, kom på sjätte plats.

Unga fälttävlansstjärnor lyste på Gärds

Kristianstad International Eventing på Gärds var bland annat tänkt som en extra kvalmöjlighet för fälttävlansungdomarna inför nästa års EM på Segersjö. Julia Andersson, 16 år från Falkenberg, tog chansen och red hem segern i den tvåstjärniga klassen.