Annons

    Hem / Aktuellt / Tävlingar ställs in efter nya restriktioner

Tävlingar ställs in efter nya restriktioner

På torsdagen förlängdes de lokala allmänna råden i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län. Förbundsstyrelsen tog på torsdagskvällen beslut om fortsatta inställda tävlingar i regionerna.

Förlängningen av de lokala allmänna råden i region Stockholm, Västra Götaland och Östergötland gäller fram till den 13 december. Region Västra Götaland innefattar Västergötlands samt Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund.

Skärpta lokala allmänna råd gäller nu också i Jämtlands län, Region Jämtland Härjedalen, från och med 19 november till den 13 december.

HÄR finns Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd per region

Svenska Ridsportförbundet ser över hur regeringens och Folkhälsomyndighetens besked på måndagen 16 november om en ändring i förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kan komma att påverka ridsporten. 
Förslaget förväntas träda i kraft 24 november.

Reserestriktioner, beslutade av regering, myndigheter och/eller regioner, gäller vid tävlingar arrangerade enligt Svenska Ridsportförbundets TR.

Smittläget med anledning av coronapandemin förändras dag för dag, och Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridningen.

 

17 november

På tisdagen förlängdes de lokala allmänna råden i Skåne län. Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslut om fortsatta inställda tävlingar i regionen.

De lokala allmänna råden förlängdes även i Uppsala län, men i de lokala råden finns ingen notering om restriktioner för idrott.

Förlängningen av de lokala allmänna råden i region Skåne och region Uppsala gäller fram till den 13 december.

 

16 november

På måndagen infördes lokala allmänna råd i ytterligare två regioner Gävleborgs och Västernorrlands län. Förbundsstyrelsen tog på måndagskvällen beslut om inställda tävlingar i de två regionerna.

Beslutet gäller från den 16 november fram till den 13 december.

 

12 november

På torsdagen infördes lokala allmänna råd i ytterligare fyra regioner Dalarnas, Gotlands, Värmlands och Västmanlands län. Förbundsstyrelsen tog på torsdagskvällen beslut om inställda tävlingar i samtliga fyra regioner.

För alla som vistas i Dalarnas-, Värmlands- och Västmanlands län gäller även att avstå från att göra onödiga resor.

Beslutet gäller från den 12 november fram till 10 december.

 

10 november

På tisdagen infördes lokala allmänna råd i ytterligare tre regioner Kalmar, Norrbotten och Västerbotten. Därutöver har region Blekinge infört egna råd. Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslut om inställda tävlingar i samtliga fyra regioner.
I Västerbotten och Norrbotten togs även beslut om reserestriktioner.

Beslutet gäller från dagens datum 10 november till och med den 8 december.

5 november

På torsdagen kom besked om att ytterligare två regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. Det innebär att samtliga tävlingar i Södermanland och region Kronoberg län ställs in. Beslutet togs av förbundsstyrelsen på torsdagskvällen, och gäller fram till den 26 november.

3 november

På tisdagen kom besked om att ytterligare tre regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. Det innebär att samtliga tävlingar i Halland, Jönköpings län och Örebro län ställs in.

Beslutet togs på tisdagen av förbundsstyrelsen och gäller från dagens datum till och med den 24 november. 

Enligt beslut den 30 oktober genomförs SM i hoppning på Grevagården, Skövde, kommande helg som planerat. Läs mer HÄR

29 oktober

På torsdagen kom meddelandet att ytterligare tre regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. De allmänna råden kommer att få konsekvenser även för ridsporten de närmaste veckorna.

Det innebär att samtliga tävlingar i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland ställs in, i dagsläget till och med den 19 november. Region Västra Götaland innefattar Västergötlands samt Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund.

Att ytterligare tre regioner omfattas av skärpta allmänna råd meddelades av Folkhälsomyndigheten och respektive smittskyddsläkare på torsdagseftermiddagen.

28 oktober

Ridsporttävlingar i Skåne ställs in så länge de nya allmänna råden gäller, i dagsläget till och med den 17 november

Och tänk på att:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.

(Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/)

Vill du jobba hos oss?

Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande projektledare som bidrar i utvecklingen av förbundets utbildningar.