Annons

    Hem / Aktuellt / Tre hästar klara för nominering till Unghäst-VM i dressyr

Tre hästar klara för nominering till Unghäst-VM i dressyr

Uttagningsansvariga Bo Jenå och Jan-Ove Olsson har tagit ut tre SWB-hästar som redan nu är klara för nominering till Unghäst-VM i dressyr i tyska Verden 9-13 december.

Det gäller femårige Mr Grey VH (Grey Flanell – Dalwhinnie, uppfödare och ägare Västra Hoby Stuteri AB, ryttare Jessica Lynn Thomas), sexårige Springbank II VH (Skovens Rafael – De Niro, uppfödare Västra Hoby Stuteri AB, ägare Västra Hoby Stuteri AB, Hennix Horses AB, Helgstrand Dressage, ryttare Betina Jaeger Jensen) samt sjuårige Shizeido GJ 1378 (Sezuan – Danzas, uppfödare Gustaf Johansson, ägare och ryttare Madelene Engelke).

Dessa tre hästar vann också Breeders Trophy 2020 i sina respektive årgångar och är alla stationerade utomlands.

- Vi ville lämna besked gällande de hästar som vi redan nu anser klara för nominering så att de kan börja planera, säger Bo Jenå.

- Vi kommer fortsatt att följa upp hästarnas träning fram till datum för definitiv anmälan, fyller Jan-Ove Olsson i.

Sverige har möjlighet att nominera 24 hästar till Unghäst-VM i dressyr fördelat på åtta hästar i varje åldersgrupp. Vilka som blir aktuella för de återstående platserna för nominering avgörs senast vecka 43. Innan dess ska aktuella ekipage bland annat visa upp sig vid programridningar på Flyinge och Strömsholm.

Nominering sker till det internationella ridsportförbundet, FEI, den 26 oktober och den definitiva anmälan ska vara gjord senast den 16 november.

Unghäst-VM i dressyr: Information och uttagningskriterier

Unga fälttävlansstjärnor lyste på Gärds

Kristianstad International Eventing på Gärds var bland annat tänkt som en extra kvalmöjlighet för fälttävlansungdomarna inför nästa års EM på Segersjö. Julia Andersson, 16 år från Falkenberg, tog chansen och red hem segern i den tvåstjärniga klassen.