Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / GP-seger till Henrik von Eckermann

GP-seger till Henrik von Eckermann

Det blev svenskt i topp när helgens tävlingar i spanska Vejer de la Frontera avslutades med Grand Prix, 150-hoppning, under måndagen. Henrik von Eckermann red Little Magic d'Asschaut till seger i den 61 ekipage stora klassen.

Nioåriga valacken Little Magic d'Asschaut ägs av Henrik von Eckermanns sambo Janika Sprunger, som tidigare också har tävlat hästen. Sedan i juni i år är det Henrik som har tagit över tyglarna och under måndagseftermiddagen kom hästens hittills största framgång med seger i den trestjärniga Grand Prix-hoppningen.

Två felfria rundor och en snabb omhoppning placerade ekipaget framför flera av världens bästa ryttare som Lorenzo de Luca, Luciana Diniz och Maikel van der Vleuten.

"Den här lilla hästen har en speciell plats i mitt hjärta. Ett stort tack till Henrik och alla som alltid fortsatte att tro på honom", skrev Janika Sprunger på instagram efter segern.

Evelina Tovek och Fredrik Jönsson knep också varsin placering efter snabba fyrafelsrundor i grundomgången. Tävlingarna i vejer de la Frontera fortsätter även kommande helg med bland annat nationshoppning där Sverige deltar.

Resultat

Grand Prix, 150-hoppning med omhoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Little Magic d'Asschaut 0+0 fel 40,43 sek 2) Kim Emmen, Nederländerna, Jack van het Dennehof 0+0 41,13 3) Olivier Robert, Frankrike, Vivaldi des Meneaux 0+0 41,31 14) Evelina Tovek, Sverige, Dalila de la Pomme 4- 71,0 15) Fredrik Jönsson, Sverige, Cold Play 4- 71,27
Fullständiga resultat

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Janika Sprunger (@janikasprunger)

 

Seger för Peder Fredricson

Peder Fredricson visade under måndagen att topphästen Hansson WL är tillbaka i tävlingsform. Och det med besked. Ekipaget vann 145-klassen i Oliva, Spanien.