Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Sverige delad femma i nationshoppningen

Sverige delad femma i nationshoppningen

Sveriges enda start i Nations Cup i år blev godkänd – men inte så bra som man hoppats. Laget slutade på en delad femteplats i lördagens nationshoppning i spanska Vejer de la Frontera.

Efter att tävlingarna flyttats fram till lördagen på grund av ett regnoväder stod 17 nationer klara för start i den trestjärniga nationshoppningen på 145-höjder.

- Det är vår enda start i en nationshoppning i år. Det är alla ägg i en korg, sa förbundskapten Henrik Ankarcrona innan tävlingen drog i gång.

Det var ett taggat svenskt lag som gick ut som nummer 10 i den första omgången. Efter fyra fel från Henrik von Eckermann och 20 fel för Evelina Tovek fick Sverige till slut till två fina felfria rundor från Fredrik Jönsson och Peder Fredricson.

De åtta bästa lagen gick vidare till en andra omgång och med Sveriges fyra fel totalt låg man på en delad tredjeplats – fortfarande med chans att rida om medaljerna.

Blandade resultat

Henrik von Eckermann var först ut med en taggad Fancy Me. Vad som till en början såg ut att bli en felfri ritt, slutade till sist med 12 fel efter tre nedslag i slutet av banan.

- Henrik hade en väldigt bra första runda men blev lite ”tom” i andra tyvärr, sammanfattade Henrik Ankarcrona.

En stabil Fredrik Jönsson gick in och satte ytterligare en felfri runda och det såg ljusare ut för svensk del. Evelina Tovek ville ha revansch vilket hon fick med en fin runda som slutade på fyra fel. När det var dags för Peder Fredricson trillade en bom även där och Sverige slutade totalt på 12 fel efter båda rundorna.

- Det är klart att man hade velat komma högre i resultatlistan men alla fick till minst en bra runda i alla fall. Nu är det dags att ta sikte på nästa år, säger Henrik Ankarcrona.

Hur skulle du sammanfatta detta märkliga år?

- Sammanfattningsvis tycker jag faktiskt att vi glömmer detta året. Det var kul att vi fick möjlighet att hoppa här nere i Spanien såklart men nu siktar vi mot OS 2021, säger förbundskaptenen.

Det blev ingen omhoppning i nationshoppningen i Spanien då Tyskland stod som segrare som ensamma med fyra fel efter båda omgångarna.

Resultat

Nationshoppning, 145-hoppning över två rundor: 1) Tyskland 4+0 fel 2) Danmark 2+4 fel 3) Irland 0+8 fel 4) Brasilien 5+5 fel 5) Sverige 4+8 fel (Henrik von Eckermann/Fancy Me, Fredrik Jönsson/Cold Play, Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z, Peder Fredricson/Catch Me Not S) 5) Egypten 0+12 fel 7) Marocko 5+9 fel 8) Portugal 5+20 fel

Resultat i svenska laget

1) Henrik von Eckermann – Fancy Me (4+12)
2) Fredrik Jönsson – Cold Play (0+0)
3) Evelina Tovek  – Winnetou de la Hamente Z (20+4)
4) Peder Fredricson – Catch Me Not S (0+4)

Start- och resultatlistor
Arrangörens hemsida 

Följ Henrik Ankarcrona bakom kulisserna när han gästpostar på Granngårdens instagram stories 

Seger för Peder Fredricson

Peder Fredricson visade under måndagen att topphästen Hansson WL är tillbaka i tävlingsform. Och det med besked. Ekipaget vann 145-klassen i Oliva, Spanien.