Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Följ Sara Algotsson Ostholts OS-satsning

Följ Sara Algotsson Ostholts OS-satsning

Fälttävlansryttaren och OS-silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt är en av sex olympier vars väg till OS i Tokyo vi kommer att få följa i en ny webb-TV-serie från Sveriges Olympiska Kommitté: "Tillsammans till OS i Tokyo".

Tittarna får en unik inblick i sex olympiers väg till spelen i Tokyo, från i dag och hela vägen fram till vårens slutförberedelser.
– Det kommer att bli intressant att få ta med tittarna i min vardag och visa hur ett liv ser ut bakom kulisserna, bakom medaljerna och rampljuset, säger Sara Algotsson Ostholt.

Webbserien "Tillsammans till OS i Tokyo" följer sex av Sveriges främsta idrottare i deras vardag och träning på väg till de olympiska spelen i Tokyo. I vår kommer dessutom en tv-serie, "Drömmar om guld – tillsammans till OS i Tokyo", att sändas i Discoverys kanaler.

Träning, tävling och renovering

Sara Algotsson-Ostholt berättar att hon kommer ta med tittarna under en varierande vardag hemma i Tyskland där ingen dag är den andra lik.

– Tittarna kommer att få ta del av min elitsatsning med träningspass och tävling samt utbildningen av nya talanger, alltså hästarna. De kommer också ta del av familjelivet på landet och vårt enormt stora projekt med renovering och uppbyggnad av vår egen träningsanläggning och alla frågeställningar vi stöter på.

Hon vill i serien visa att ridsporten är en idrott man kan hålla på med länge.
– Och att man är aktiv på alla nivåer samtidigt beroende på ålder och utbildningsnivå av hästen. Det är en långsiktig plan och struktur för att få ett hållbart koncept och framgång både i avel, utbildning och elitsatsning. Det gäller att vara öppen för nya idéer, så att prestationen kan höjas ytterligare ett snäpp.

De fem andra olympierna som tittarna får följa är:

Angelica Bengtsson, Stavhopp
Max Salminen, Segling
Petter Menning, Kanot
Sofia Mattsson, Brottning
Anna Bernholm, Judo

Första avsnittet i webbserien släpps i dag och kan ses i OlympiaAppen. Du hittar OlympiaAppen där appar finns. Ladda gärna ner här:

App Store

Google Play

Konsult sökes för analys och översyn

Svenska Ridsportförbundets stämma i maj 2021 beslutade om en analys och översyn av förbundets finansieringsmodeller samt dess ekonomiska och verksamhetsmässiga konsekvenser.