Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Gothenburg Horse Show planerar för världscupfinaler – flyttar nationella klasser

Gothenburg Horse Show planerar för världscupfinaler – flyttar nationella klasser

Gothenburg Horse Show planerar fortsatt för att kunna hålla världscupfinaler i hoppning och dressyr. Som ett led i det arbetet flyttas en del av de nationella klasserna till andra tävlingsplatser.

- Det är såklart extremt svårt att planera när förutsättningarna hela tiden ändras, det enda vi säkert vet är att det kommer bli annorlunda, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show.

- Vi är vana vid att skapa evenemang där människor får mötas, nu blir det viktigaste att säkerställa att människor kan hålla avstånd. Det innebär att vi måste se över det vanligtvis så fullspäckade programmet i Scandinavium och minimera antalet personer som är på plats samtidigt.

Därför lyfts nu några klasser ur programmet och flyttas till andra tävlingsplatser. SverigeponnynArena Youth Tour samt hoppningens SWB Trophy kommer avgöras 25-28 mars 2021 under Billdal Horse Show.

Finalen i dressyrens SWB Trophy kommer att avgöras hos Strömsholms Ridsportförening i samband med elittävlingarna 4-7 februari 2021.

- Både Billdals Ridklubb och Strömsholms Ridsportförening är två riktigt bra anläggningar och några av våra mest erfarna tävlingsarrangörer i Sverige. Jag är helt säker på att det kommer bli jättebra, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

- Med den här förändringen säkrar vi att de ryttare som kvalificerar till finaler i våra nationella klasser kommer att få rida finalerna, vilket är viktigt för oss, betonar Tomas. 
- Vi kommer såklart att ta hand om våra ekipage på ett sant GHS-manér och kommer göra vårt yttersta för att ekipagen fortsatt ska känna sig som en del av Gothenburg Horse Show.

Världscupfinalerna i både hoppning och dressyr, planeras fortsatt att hållas i Scandinavium trots att många kvaltävlingar har ställts in. Nya regler för hur finalekipagen ska tas ut kommer inom kort att publiceras av FEI, det internationella ridsportförbundet. FEI har definitivt siktet inställt på att genomföra finalerna. Om det blir med publik eller inte återstår att se.

Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning är positiv till målmedvetenheten.

- Med tanke på att vi har ett OS sommaren 2021 att förbereda oss för så är det otroligt viktigt att världscupfinalerna går att genomföra. Ryttarna behöver ha konkreta mål att jobba mot, och för mig och mina förbundskaptenkollegor är världscupfinalen ett viktigt delmål där vi får möjlighet att testa våra ekipage.

- Sett ur ett nationellt perspektiv så omsätter näringen väldigt många arbetstillfällen där många är beroende av tävlingsverksamheten. Liksom många andra branscher är det ett väldigt tufft läge just nu och det är väldigt viktigt med tävlingar i Sverige för att vi ska hålla oss slagkraftigasäger Henrik.

ATG Riders League och Lövsta Future Challenge planeras att ridas i Scandinavium tillsammans med världscupfinalerna och andra internationella klasser 31 mars - 4 april 2021.

Med tanke på det rådande läget skjuts biljettsläppet upp tills vidare.

Seger för Peder Fredricson

Peder Fredricson visade under måndagen att topphästen Hansson WL är tillbaka i tävlingsform. Och det med besked. Ekipaget vann 145-klassen i Oliva, Spanien.