Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Johanna Due Boje överlägsen segrare i Grand Prix Tour

Johanna Due Boje överlägsen segrare i Grand Prix Tour

Ett fantastiskt starkt startfält bäddade för spännande final i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour i Linköping. Men till sist stod det klart att ett ekipage var överlägset bäst: Johanna Due Boje och Mazy Klövenhöj segrade på fina 77,00 procent.

Johanna Due Bojes kür till irländsk folkmusik fick kommentatorerna Kristian von Krusenstierna och Liane Wachtmeister att bli lyriska.

– Luta er tillbaka och titta nu, för det är så här man gör piaff-passage. Har ni någon hoppryttare i rummet bredvid så ropa in dem, de måste se det här, sade Kristian von Krusenstierna, en av DressagePowers grundare.
– Ja, det kommer att bli bra, bara det inte kokar över, sade Liane Wachtmeister.

Efter ritten var Johanna Due Boje nöjd.
– Det var lite skakigt igår, så det här känns bra, vi gjorde nog vårt bästa. I går gjorde vi av med lite onödig energi. Men ibland glömmer jag att det bara var förra året hon gick Grand Prix för unga hästar. Tids nog kommer det att vara topp, sade Johanna Due Boje, som nu har 100 000 kronor att fira – så stor är segerchecken.

– Ja, jag har aldrig sett så mycket pengar! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, träna för en del och spara en del, en vacker dag kanske man ska köpa någonstans att bo. 

Tvåa i tävlingen kom Jennie Larsson och Bonafide. Ekipaget red ihop 72,125 procent. På tredjeplats kom Elin Aspnäs och Boukefallos – som gick in som första startande av tolv ekipage.

– Det var en lång väntan när man gått ut först, så det kändes jättebra när resultatet kom. Man hoppas att det ska hålla, men det är alltid lite nervigt när de sista går in. I vanliga fall brukar jag ha lite koll på poängen, men i dag tappade jag det, jag kunde inte se vad de sista ryttarna skulle få. Det hade varit snöpligt att bli fyra, säger Elin Aspnäs.

Det var andra gången hon red küren som hon fått låna av Sanna Nilsson och Lennox.
– Två gånger är dubbelt så många som en så det kändes lite säkrare. Jag hade dyrbara fel i går så planen i dag var att hålla det utan fel.
Checken på 25'000 som Elin Aspnäs får i tredjepris kommer väl till pass.
– Det är härligt när det är lite plus när man kommer hem från tävling, det är vi inte bortskämda med.

Resultat FEI Grand Prix Kür - Final LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour
1) Johanna DueBoje, Halmstads Fältrittklubb – Mazy Klövenhöj 77.000% - 100'000 SEK
2) Jennie Larsson, Berga Ryttarförening – Bonafide 72.125% - 50'000 SEK
3) Elin Aspnäs, Föreningen Lindelunda Sportryttare – Boukefallos 72.083% - 25'000 SEK
Fullständiga resultat

Ryttarna klara till Ponny-EM

Truppen är uttagen till Ponny-EM i dressyr, hoppning och fälttävlan.