Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Rösta i FEI Awards - svenska nomineringar

Rösta i FEI Awards - svenska nomineringar

Precis som mycket annat har FEI Awards, det internationella ridsportförbundets gala, fått ställa om och bli digital i år. I en specialversion av galan ska årtiondets vinnare utses i fem olika priskategorier och du kan vara med och rösta!

De senaste tio årens totalt 55 vinnare slåss om att bli årtiondets vinnare i respektive kategori. Och det är allmänheten som genom röstning avgör vilka som prisas vid FEI Awards 2020.

Två av de nominerade har blågul koppling. I kategorin FEI Solidarity finns svenska hovslagaren Uno Yxklinten bland de som slåss om den åtråvärda titeln som årtiondets pristagare. Uno vann kategorin vid FEI Awards förra året för sitt välgörenhetsprojekt  i Zambia där han utbildar hovslagare. Läs mer om det HÄR

I kategorin Cavalor FEI best Groom finns Celia Rijntjes bland de nominerade. Hon var i många år hästskötare hos Rolf-Göran Bengtsson och tog bland annat hand om stjärnorna Casall och Ninja under deras storhetstid. Celia vann priset som bästa hästskötare vid FEI Awards 2012. 

Nu kan du vara med och rösta fram årtiondets pristagare - Rösta HÄR senast 22 november.

Hovrättens dom ett hot mot idrottens självständighet

Idag meddelades domen i målet om Svenska Ridsportförbundet och den tränare som anser sig fått sin tränardiplomering felaktigt indragen. Hovrätten gick på tingsrättens linje och vidhöll att det var fel att ta diplomeringen.