Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Tre topplaceringar för Ludwig Svennerstål

Tre topplaceringar för Ludwig Svennerstål

Det har varit en hektisk men framgångsrik helg för fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål i portugisiska Barocca d'Alva. Med hästar till start i såväl tvåstjärnig som tre- och fyrstjärniga klasser lyckades han knipa två topplaceringar samt en seger.

Det återstår inte många chanser att tävla internationell fälttävlan i år men i Portugal har man nu genomfört den första av två tävlingshelger i rad.

- Det har varit en konstig säsong och dåligt med internationella tävlingar så det är väldigt skönt att få vara här, säger Ludwig Svennerstål på lördagskvällen och sammanfattar en lyckad tävlingsdag.

Startade med seger
Lördagens första start kunde inte gå mycket bättre. Efter dressyr och banhoppning låg han på andra plats med Jumble i den tvåstjärniga klassen och efter en väl genomförd terrängritt gick han om och slutade som segrare.

- Jag fick honom i mitten på året och han är väldigt grön, så jag blev positivt överraskad, säger han om den nioåriga valacken.

Strax efter seger och svensk nationalsång var det återigen dags för terrängritt, denna gång i den trestjärniga klassen med blott sjuåriga Unchained Melody. Även där gick det vägen och ekipaget slutade på en tredjeplats.

- Det är bara hennes andra trestjärniga start och hon skötte sig väldigt bra. Det känns lovande inför framtiden, berättar han.

Avslutade med fjärdeplats
Avslutningsvis var det dags för den mer rutinerade Balham Mist att ta sig an den fyrstjärniga terrängen. Ekipaget låg på en total åttonde plats efter dressyr och banhoppning och avancerade med en fin terrängritt till en fjärde plats.

- Det känns väldigt positivt, han ska gå lite större klasser framöver, säger Ludwig som även startar nästa helg i Barocca d'Alva.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

CCI4*-S, resultat efter dressyr, hoppning och terräng: 1) Cathal Daniels, Irland, Barrichello, 29,7 straffpoäng 2) Ben Hobday, England, Shadow Man, 31,5 straffpoäng 3) Samantha Birch, Australien, Hunter Valley, 35,6 straffpoäng 4) Ludwig Svennerstål, Sverige, Balham Mist, 38,7 straffpoäng

CCI3*-S, resultat efter dressyr, hoppning och terräng: 1) Korntawat Samran, Thailand, Bonero K, 31,5 straffpoäng 2) Cathal Daniels, Irland, Shannondale Mari, 35,5 straffpoäng 3) Ludwig Svennerstål, Sverige, Unchained Melody, 35,8 straffpoäng

CCI2*-S, resultat efter dressyr, hoppning och terräng: 1) Ludwig Svennerstål, Sverige, Jumble, 31,4 straffpoäng 2) Samantha Lissington, Nya Zeeland, Ricker Ridge Ricochet, 32,2 straffpoäng 3) Carlos Parro, Brasilien, Watusi, 33,1 straffpoäng

Ungdoms-EM i hoppning igång

EM  hoppning för young rider, junior och children i Vilamoura, Portugal, är klart. Svea Tegnestedt med H. Emeralda blev bästa svenska ekipage på mästerskapet.