Annons

    Hem / Aktuellt / 11 / Wilma Hellström GP-trea i Belgien

Wilma Hellström GP-trea i Belgien

Sverige har varit väl representerat under veckans tvåstjärniga hopptävlingar i Opglabbeek i Belgien. Bäst gick det för Wilma Hellström som knep en pallplats i söndagens Grand Prix.

Det är ett stort gäng svenskar som har ridit under Sentower Parks Christmas Tour denna vecka. Trots det har få svenska ekipage synts till i toppen av resultatlistorna - fram tills söndagens klasser gick av stapeln.

I morgonens 1,40-hoppning hittar vi två svenska namn i toppen - Stephanie Holmén och Cash du Talus red hem en andraplats och strax nedanför i resultatlistan finns Hedda Wallin på Glenn med en fjärdeplats.

När det var dags för eftermiddagens Grand Prix 1,45-hoppning fanns sex svenskar med i startlistan med totalt 46 ekipage. 

Wilma Hellström och nioåriga stoet Cicci Bjn var det enda svenska ekipaget som genom en felfri grundomgång tog sig till omhoppning. Även där blev det en felfri runda och tiden räckte till en tredjeplats. 

Resultat:

Grand Prix, 1,45-hoppning med omhoppning: 1) Ruben Romp, Nederländerna, Bugatty GO, 0+0 fel, 38,46 sek 2) Soren Pedersen, Danmark, Chico Z, 0+0 fel, 39,29 sek 3) Wilma Hellström, Sverige, Cicci Bjn, 0+0 fel, 41,88 sek

1,40-hoppning med tidshoppning: 1) Dieter Vermeiren, Belgien, Vanilla, 0 fel, 28,29 sek 2) Stephanie Holmén, Sverige, Cash du Talus, 0 fel, 29,38 sek 3) Christophe Vanderhasselt, Belgien, Angelika Hero Z, 0 fel, 30,17 sek 4) Hedda Wallin, Sverige, Glenn, 0 fel, 30,59 sek

Fullständiga resultatlistor 

Zetterman sexa i Spanien

I helgen har det även pågått internationella hopptävlingar i Oliva i Spanien. I söndagens Grand Prix 1,45-hoppning slutade Alexander Zetterman och Conrad på en sjätteplats med ett tidsfel i grundomgången.

Resultat:

Grand Prix 1,45-hoppning med omhoppning: 1) Edwin Smits, Schweiz, Farezzo, 0+0 fel, 44,41 sek 2) Richard Vogel, Tyskland, Floyo VDL, 0+4 fel, 39,74 sek 3) Katharina Offel, Tyskland, Chaning Tatum, 0+4 fel, 42,05 sek 6) Alexander Zetterman, Sverige, Conrad, 1 fel, 69,72 sek 18) Petronella Andersson, Sverige, Halita O, 4 fel, 68,26


Fullständiga resultatlistor