Annons

    Hem / Aktuellt / 5500 föreningar delar på extra LOK-stöd

5500 föreningar delar på extra LOK-stöd

120 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under första halvåret i år jämfört med samma tid 2018 och 2019 – en effekt av corona. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på totalt 32 miljoner kronor.

Föreningarnas utbetalda belopp för våren 2020 jämförs med våren 2019 och alla fyllnadsutbetalningar bygger på fakta från förra året. I jämförelse med första halvåret 2019 är det 8,3 procent färre antal aktiviteter och 6,4 procent färre deltagartillfällen under 2020.

– Det är en oroväckande och ovanligt stor förändring. Det rör sig om en minskning på cirka 120 000 aktiviteter och 2 miljoner deltagartillfällen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsstyrelsen har fattat beslut att föreningar som redovisar färre aktiviteter under hösten 2020 i jämförelse med hösten 2019 kommer att få fyllnadsinbetalningar på liknande sätt som för våren 2020.
– Vi vet att föreningarna gjort och fortsätter göra stora insatser för att hålla igång så mycket som möjligt av aktiviteterna och det är mycket viktigt att föreningarna som redan har det tufft ekonomiskt inte också behöver lida för att de agerat ansvarsfullt och med minskad smittspridning i fokus.

Exakta belopp för hösten klargörs i samband med att ansökan av ordinarie LOK-stöd görs 25 februari 2021.

Läs mer  på RF:s hemsida