Annons

    Hem / Aktuellt / RF vill ha mer pengar till idrotten

RF vill ha mer pengar till idrotten

Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari-februari 2021 - som en första delbetalning. Det meddelade regeringen tillsammans med samverkanspartierna idag.

– Att vi nu får ytterligare stöd är viktigt. Men pandemin tar inte slut i februari. Ska vi orka hålla i, hålla ut och även hålla ihop måste idrottsrörelsen också få besked som ger oss möjlighet att se en framtid för hela rörelsen på lång sikt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

Riksidrottsförbundet (RF) kommer den 19 januari att presentera fyra scenarier över 2021 och 2022 och de behov RF ser både för kompensation och omställning. En prognos är att det uppgår till minst 2-4 miljarder kronor beroende på vilket scenario som inträffar och RF har tidigare äskat minst 2 miljarder.

– Vi vet att idrottsrörelsen inte är ensamma om att kämpa men vi vet också hur viktiga idrottsföreningarnas insatser är för att vi ska fortsätta röra på oss, bryta stillasittande och må bra oavsett ålder och ambitionsnivå, säger Björn Eriksson.

De 335 miljoner kronor som nu tilldelas för perioden januari-februari är ett viktigt stöd även om det inte kommer att täcka de ekonomiska förlusterna för idrottsrörelsen. 

– Idrottsrörelsen behöver kompenseras men också ges möjlighet att se hopp och ljusning över en längre tidshorisont, säger Björn Eriksson.