Annons

    Hem / Aktuellt / Nyheter i TDB från 2021

Nyheter i TDB från 2021

Två stora förbättringar införs i TDB, Tävlingsdatabasen. Det blir möjligt att betala via faktura, tävling för tävling, i efterhand. Det blir även möjligt att betala tävlandet via månadsvis kredit, i efterhand.

Hittills har anmälare till tävling i TDB kunnat välja på att betala med kort eller med Swish.
Nu införs ett efterfrågat tredje och fjärde betalningssätt, som kompletterar kort- och swishbetalning:

  1. Från början på 2021 blir det möjligt att betala anmälningsavgift och andra avgifter till arrangören mot faktura samt kredit. Faktura är till för att få en faktura per tävling så man lätt kan hålla isär de olika tävlingarna.
  2. Kredit kommer kunna erbjudas anmälarna genom att samla flera tävlingar på en faktura. Anmälaren kommer få hem en avi där hen sedan kan välja att betala antingen hela beloppet direkt, eller göra delbetalningar.

Genom dessa nya betalsätt hoppas vi kunna gynna alla som vill tävla, att både få bättre översikt på ekonomin och kunna tävla mer.

  • Varje arrangör som har avtal med Swedbank Pay idag kommer få ett mail med instruktioner för att få ta del av denna tjänst.
  • För de arrangörer som inte tagit del av Swedbank Pay-erbjudandet ännu, kommer Swedbank Pay att uppdatera dessa avtal med tjänsterna faktura och kredit.

Den s.k. ”15-kronan” kommer från och med årsskiftet att läggas på faktura till arrangören tillsammans med avgiften för Equipes tävlingssystem.

I och med introduktionen av Swedbank Pay flyttades serviceavgiften från ryttaren till arrangören. Istället för att bli en avgift per anmälan för ryttaren, blev det en avgift som arrangören var tvungen att räkna in i sina avgifter. Om anmälaren som betalar med Swish, gör förändringar i anmälan, eller om anmälaren senare väljer att stryka sig, kunde avgiften tas ut flera gånger.

I år har flera tävlingar ställts in och redan debiterad transaktionsavgift kan inte återbetalas.

Det här vill Equipe förändra. Därför tas Tävlingsdatabasens serviceavgift bort från transaktionen. Det gäller från och med 1 januari 2021.

Arrangörer och användare av Equipes tävlingssystem har fått information om de nya rutinerna.

Läs mer - så funkar TDB