Annons

    Hem / Aktuellt / Svenska Ridsportförbundet överklagar

Svenska Ridsportförbundet överklagar

Svenska Ridsportförbundet överklagar tingsrättens dom i målet där en tränare stämt förbundet efter att ha fått sin tränardiplomering indragen.

Tingsrätten upphävde Svenska Ridsportförbundets beslut att frånta tränaren hans diplomering, men lämnade tränarens yrkande om skadestånd utan bifall. Nu har Svenska Ridsportförbundet valt att överklaga domen.

- Vår värdegrund är en viktig utgångspunkt för vår verksamhet och det är av största vikt att alla känner sig trygga i stallet och inom ridsporten. En diplomering eller motsvarande är ett förtroendeuppdrag mellan vederbörande och ett förbund, och när det förtroendet är förbrukat måste idrotten agera, säger Ulf Brömster.

- Vi har också hävdat att en allmän domstol inte kan upphäva ett beslut taget inom ramen för idrottens regelverk, och nu tar vi den viktiga principfrågan vidare, fortsätter Ulf Brömster.

Det som händer närmast är att hovrätten ska avgöra om fallet ska tas upp där.

Utveckla verksamheten med projektstöd

Utveckla din förening genom Projektstödet. Fokus är verksamhet för ungdomar, ryttarutveckling och ledarutbildning. I år kan föreningar söka stöd som syftar till att att utveckla barn- och ungdomsidrott. Ansökan öppnar den 20 januari.