Annons

    Hem / Aktuellt / Hoppallsvenskor flyttade och SM-regler publicerade

Hoppallsvenskor flyttade och SM-regler publicerade

Folksam Elitallsvenska rids som vanligt under våren, övriga hoppallsvenskor flyttas till hösten. Nu finns också SM-reglerna i hoppning publicerade.

Folksam Ponnyallsvenska, Ponnyallsvenskan div I och Ridsportallsvenska div I flyttas i år till andra halvåret. Detta för att säkerställa att serierna går att genomföra.

Nu har också SM-reglerna samt reglerna för SvRF Ungponny i hoppning 2021 publicerats.

Den pågående coronapandemin innebär stora restriktioner för att genomföra ridsporttävlingar. Förutsättningarna förändras ständigt med ändrade regerings- och myndighetsbeslut samt direktiv. Bland annat finns restriktioner för hur yngre ryttare får tävla, och för icke-yrkesverksamma ryttare är tävlingsverksamheten helt stängd till och med 30 juni. Därför har hoppkommittén inom Svenska Ridsportförbundet tagit beslut för att säkra genomförandet av serieverksamheten i år.

  • Folksam Elitallsvenska, som är den högsta nationella serien på seniornivå, avgörs som planerat under första halvåret.
  • Ridsportallsvenskan div I flyttas till andra halvåret. Anmälan är öppen t.o.m. 30 april. Mer information och möjlighet att anmäla lag kommer på seriesidan när tävlingsplatser är utsedda. Alla avgifter som betalades in för 2020 återbetalas inom kort.
  • Folksam Ponnyallsvenska flyttas till andra halvåret. Anmälan är öppen t.o.m. 30 april. Mer information och möjlighet att anmäla lag kommer på seriesidan när tävlingsplatser är utsedda.
  • Ponnyallsvenskan div I flyttas till andra halvåret. Mer information kommer längre fram från anordnande distrikt.

SM-reglerna i hoppning har publicerats. Du hittar dem här

Även reglerna för SvRF Ungponny hoppning har publicerats. Finalen är flyttad till inomhus-SM i Kungsbacka RK vecka 44. Serieanmälan öppnar cirka 1 februari. Reglerna finns här