Annons

    Hem / Aktuellt / Pandemilagen beslutad av regeringen

Pandemilagen beslutad av regeringen

Med anledning av fredagens regeringsbeslut om en ny pandemilag och tillhörande begränsningsförordning för bland annat sportanläggningar, ser Svenska Ridsportförbundet över hur de nya reglerna påverkar ridsporten.

På fredagen beslutade riksdagen att anta den tillfälliga pandemilagen som ska hindra smittspridningen av covid-19 mer effektivt. Med stöd av den nya lagen har regeringen också fattat beslut om en ny förordning – kallad ”begränsningsförordningen”.

Folkhälsomyndigheten har med stöd av begränsningsförordningen tagit fram mer detaljerade föreskrifter som innebär att rättsligt bindande regler införs för butiker, gym och sportanläggningar inomhus samt badhus.

Någon definition av "idrottsanläggningar inomhus" finns ännu inte och Svenska Ridsportförbundet inväntar ytterligare information från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet (RF).

De nya reglerna träder i kraft på söndag den 10 januari och innebär bland annat att det blir obligatoriskt att beräkna det maximala antalet besökare eller kunder som får vistas i lokalerna samtidigt.

På tisdag har RF kallat till möte med idrottsförbunden, efter det kommer mer information.