Annons

    Hem / Aktuellt / Fler världscuptävlingar inställda

Fler världscuptävlingar inställda

Tyska världscuparrangörerna Leipzig (hoppning) och Neumünster (dressyr) är de senaste i raden arrangörer som tvingas ta beslutet att ställa in sina världscupdeltävlingar till följd av coronapandemin.

Leipzig flyttade först sina världscuptävlingar i hoppning från 14-17 januari till 18-21 mars i hopp om att situationen med coronapandemion skulle ha lättat till dess. Men nu har arrangören tagit beslutet att ställa in även marstävlingarna. 

Neumünster skulle ha arrangerat en deltävling i FEI World Cup Dressage 17-21 februari, men har tagit beslutet att ställa in. Dressyrryttarna har ändå två världscupdeltävlingar att se fram emot i vinter. Först ut är Salzburg, Österrike, 21-24 januari där Patrik Kittel och Antonia Ramel startar.

11-14 mars är det sedan dags för 's-Hertogenbosch i Nederländerna, innan finalen under Gothenburg Horse Show 31 mars-4 april.

Svensk support på väg till Valencia

Ulrika Tågerup kommer att åka ner till tävlingsplatsen i Valencia på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet, som stöd i arbetet med den fortsatta isoleringen och planeringen för att kunna transportera hem de svenska hästarna.