Annons

    Hem / Aktuellt / Inget pris till Ankacrona på Idrottsgalan

Inget pris till Ankacrona på Idrottsgalan

Henrik Ankarcrona var i tuff konkurrens en av de nominerade till priset som Årets Ledare på Idrottsgalan. När priset delades ut under måndagskvällen var det Greg och Helena Duplantis som stod som vinnare.

Priset tilldelas idrottsledare som under det gångna året visat på stort ledarskap både inom och utanför idrottsarenan och därigenom uppnått resultatmässiga framgångar.

Henrik Ankarcrona var nominerad för sitt framgångsrika ledarskap i rollen som förbundskapten för svenska hopplandslaget, men också för sin roll som lagledare för Team Europa i Riders Masters Cup. Henrik fick det prestigefyllda uppdraget under 2019 och ledde lag Europa till en förkrossande seger mot det amerikanska laget vid tävlingarna i Paris i december 2019 

Svenska Ridsportförbundet gratulerar Greg och Helena Duplantis till priset, och ser fram emot sportåret 2021 där vi hoppas att våra aktiva och ledare återigen får chansen att glänsa och bjuda på oförglömliga prestationer.  

Övriga nominerade till priset var Johannes Lukas – skidskytte och Karin Torneklint – friidrott. Läs mer om de nominerade 

HÄR finns en sammanfattning av Idrottsgalan 2021

Svensk support på väg till Valencia

Ulrika Tågerup kommer att åka ner till tävlingsplatsen i Valencia på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet, som stöd i arbetet med den fortsatta isoleringen och planeringen för att kunna transportera hem de svenska hästarna.