Annons

    Hem / Aktuellt / Malin Baryard Johnsson GP-tvåa

Malin Baryard Johnsson GP-tvåa

Med världseliten på plats slog Malin Baryard Johnsson till med en andraplats i den avslutande Grand Prix-klassen på 150-nivå i spanska Oliva. I sadeln på H&M Indiana blev det dubbelt felfritt och en minst sagt vindsnabb omhoppning.

- Jag är jätteglad! Det var ett väldigt bra avslut på bra veckor här i Spanien. Indie känns helt fantastisk, säger en strålande glad Malin efter ritten.

Det är starka vindar och blåser rejält på tävlingsplatsen på den spanska östkusten. Arrangören har tidigare fått flytta en del klasser på grund av de starka vindarna. Men söndagens stora Grand Prix-klass kunde trots allt hållas, med pigga hästar i blåsten.

H&M Indiana har hoppat strålande hela helgen och var en av åtta felfria i grundomgången. Malin gick ut som tredje ryttare i omhoppningen och satte press på de andra med en snabb och felfri runda. Varken Steve Guerdat eller Lorenzo de Luca kunde rå på henne. Men franska ryttare är kända för sin snabbhet och när Julien Epaillard gav allt med Queeletta fanns inte mycket att göra. Ekipaget vann med dryga två sekunder till godo.

Andraplatsen var värd över 100’000 svenska kronor.

Övriga svenska ryttare i klassen var Helena Lundbäck/Sportman och Annika Axelsson/W Diva Rosa MFS som slutade på fyra fel, samt Peder Fredricson/H&M Christian K som red in på åtta fel i grundomgången.

Resultat

Grand Prix, 150-hoppning med omhoppning: 1) Julien Epaillard, Frankrike, Queeletta 0+0 fel/34.13 sek, 2) Malin Baryard-Johnsson, Sverige, H&M Indiana 0+0/36.33, 3) Philip Houston, Tyskland, Sandros S Bella 0+0/37.89, 4) Lorenzo de Luca, Italien, Nuance Bleue Vdm Z 0+0/38.72, 5) Steve Guerdat, Schweiz, Albfuehren's Maddox 0+4/35.33, 6) Christian Kukuk, Tyskland, Mumbai 0+4/35.35

Fullständiga resultat

Bläddra för att se omhoppningen nedan:

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av H&M - We Love Horses (@hmwelovehorses)

Fler svenska GP-placeringar

Svenska ryttare lyckades bra i söndagens Grand Prix-klasser på flera platser i Europa. I Valencia, Spanien, var Antonia Andersson både fyra och elva i den tvåstjärniga GP-klassen på 145-höjder. Och i Opglabbeek, Belgien, var Irma Karlsson placerad fyra, Wilma Hellström femma och Rolf-Göran Bengtsson elva i den avslutande GP-klassen, också den på 145-nivå.

Valencia, Spanien – internationell hoppning
Grand Prix, 145-hoppning med omhoppning: 1) Michael Greeve, Nederländerna, Guan Gjb 0+0 fel/35.08 sek, 2) Guillaume Batillat, Frankrike, Baby Love 0+0/35.19, 3) Kristaps Neretnieks, Lettland, J'Adore Van'T Voortveld 0+0/35.82, 4) Antonia Andersson, Sverige, Dexter 0+0/36.40, 11) Antonia Andersson, Sverige, Curtice Corder 1/74.02

Opglabbeek, Belgien – internationell hoppning
Grand Prix, 145-hoppning med omhoppning: 1) Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien, Charlie Harper 0+0 fel/35.22 sek, 2) Maurice Tebbel, Tyskland, Don Diarado 0+0/35.52, 3) Christian Ahlmann, Tyskland, Dominator 2000 Z 0+0/36.37, 4) Irma Karlsson, Sverige, Chacconu 0+0/37.96, 5) Wilma Hellström, Sverige, Cicci Bjn 0+0/38.32, 11) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Cassilano Jmen 0+4/36.55

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.