Annons

    Hem / Aktuellt / Så blir du yrkesmässig tävlingsryttare i TDB

Så blir du yrkesmässig tävlingsryttare i TDB

Svenska Ridsportförbundet kommer att erbjuda tävling för yrkesverksamma inom ridsporten. Förbundet avgör vem som kan bedriva yrkesmässig idrott inom förbundets verksamhetsområde. Här finns en guide över hur du ansöker om verifiering i TDB.

Den som godkänns kan anmäla sig till och tävla i klasser öppna för yrkesverksamma från och med 25 januari 2021.

Definitionen av yrkesmässig idrott finns HÄR

Ansökan i TDB ska användas av dem som uppfyller någon av de tre definitionerna (se länk ovan) som förbundsstyrelsen fastställt. Definitionerna rör ryttare/aktiva födda 2004 eller tidigare.

Att ryttare uppfyller en av de tre definitionerna ska verifieras i TDB, Tävlingsdatabasen. Du ansöker i TDB och när du blivit godkänd kan du anmäla dig till tävling.

Gör så här

Gå till Mina sidor, Profil, i TDB. Scrolla ner till Yrkesverksamhet, välj alternativ Ansök. Här väljer du vilket år ansökan gäller och vilka grenar du vill tävla i. Välj sedan Nästa.

Här väljer du antingen Företagsuppgifter eller Resultat.

Om du ansöker med Företagsuppgifter måste du ha organisationsnummer och F-skattsedel eller anställningsbevis tillgängligt i enheten du ansöker ifrån.
Bifogat dokument är en förutsättning för att kunna skicka in ansökan.

Du ska även fylla i SNI-kod och Uppslagstext (dvs den benämning Skatteverket använder för företaget).

Den som är kvalad till 5*/4*-tävling väljer alternativ Resultat. Resultaten finns i en droplist och hämtas från TDB. Det är ryttarens ansvar att hålla reda på sin kvalifikation.

Svenska Ridsportförbundet utför registreringen av dem som ingår i landslagsgrupperna.

När ansökan är skickad i TDB ska den godkännas av Svenska Ridsportförbundet. Sedan kan du anmäla godkänd ryttare till tävling.

Bakgrund och förklaringar 

Coronapandemin har inte släppt sitt grepp och vi har alla fortfarande ett ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Det innebär vissa begränsningar i den verksamhet som Svenska Ridsportförbundet ansvarar för.

Från 25 januari kommer vissa tävlingar att kunna genomföras, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Regeringens och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd gäller i dagsläget till och med den 30 juni 2021 och därmed gäller förbundsstyrelsens beslut om tävling också fram till dess. Det är viktigt att notera att slutdatumet 30 juni kan tidigareläggas om nya beslut kommer från myndigheterna.
Arrangörer av ridsporttävlingar är välkomna med ansökan om tävling för de ryttarna.

Tävling för barn

Tävlingsstoppet för barn och unga kvarstår, i enlighet med regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut den 26 februari, att undantaget som tidigare tillåtit enstaka tävlingar för barn och unga födda 2005 och senare upphörde att gälla från och med den 1 mars. Tävlingsstoppet gäller i avvaktan på nya besked från myndigheterna. Läs mer

Rekommendationer för tävling

Syskonen Hansson dominerade ponny-SM i hoppning

När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.