Annons

    Hem / Aktuellt / Tinne GP-tvåa med ny häst

Tinne GP-tvåa med ny häst

Tinne Vilhelmson Silfvén har fått en riktigt bra start med nya hästen Devanto. I torsdagens Grand Prix dressyr i Wellington, Florida, USA, var de placerade tvåa i sin allra första start tillsammans.

- Det var väldigt roligt. Han har en så positiv inställning och vill verkligen göra rätt. Han har egentligen inga svagheter, säger Tinne.

Devanto kom till Tinne och Lövsta i slutet av 2020. Den nu tolvåriga hästen har tidigare tävlat Grand Prix-klasser med en tysk ryttare. Torsdagens trestjärniga internationella Grand Prix vid de stora ridsporttävlingarna i Wellington blev första starten under svensk flagg. Tinne och Devanto belönades med 69,022 procent av domarna och slutade tvåa bakom segrande Benjamin Ebeling, USA, på Illuster van de Kampert.

Han har mycket temperament, är vaken och framåt. Samtidigt är han riktigt snäll och ambitiös. Han är en väldigt komplett häst.

- Egentligen kändes det jättebra, men vi fick två stora fel i saxen och ettorna. Vi känner ju inte varandra riktigt än, och det märks såklart, säger Tinne, som ser fram emot att lära känna sin nya stjärna ännu bättre.
- Han har mycket temperament, är vaken och framåt. Samtidigt är han riktigt snäll och ambitiös. Han är en väldigt komplett häst.

Med till Florida är också Esperance, Lord Django och Van Vivaldi.
- Det ska bli jättekul att komma igång och tävla alla hästar. Vi planerar att vara här till och med mars, säger Tinne.

Grand Prix: 1) Benjamin Ebeling, USA, Illuster van de Kampert 71,804 2) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Devanto 69,022 3) Susan Dutta, USA, Don Design DC 68,609
Fullständiga resultat

På väg mot seger i Grand Prix Special

I lördagens Grand Prix Special var Tinne och Devanto på väg mot sin första seger efter en snygg och säker uppvisning på nära 72 procent.

- Han kändes jättebra, ännu finare än i torsdags, säger Tinne, efter ritten.
Men vid bettkontrollen visade det sig att Devanto måste ha bitit sig i tungan, och ekipaget blev uteslutet.
- De hittade ett litet, litet sår på tungan. Det blöder inte och syns knappt. Det var inget som märktes under ritten och skummet var helt vitt. Men självklart måste reglerna följas, menar Tinne, som nu får ladda om för kommande tävlingar.

- Jag är ändå väldigt glad över känslan han gav mig inne på tävlingsbanan. Nu ska vi lära känna varandra ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot kommande veckor.

Mer information om helgens tävlingar i Kalendern

Dags för EM i sportkörning för unga kuskar

Mästerskapen haglar tätt denna sommar. Just nu pågår EM i sportkörning för unga kuskar i Ungern.