Annons

    Hem / Aktuellt / Utveckla verksamheten med projektstöd

Utveckla verksamheten med projektstöd

Utveckla din förening genom Projektstödet. Här hittar du några tips på insatser som kan påbörjas även om det finns coronarestriktioner att förhålla sig till. Sista datum för ansökan är 1 maj 2021.

Fokus för Projektstödet är verksamhet för ungdomar, ryttarutveckling och ledarutbildning. I år kan föreningar söka stöd som syftar till att utveckla barn- och ungdomsidrott.

På grund av smittskyddsrestriktioner kanske det inte går att genomföra ordinarie verksamhet fullt ut. Istället finns möjlighet att prova nya aktiviteter eller genomföra satsningar på nytt sätt. Här kommer några exempel på insatser som kan påbörjas trots att vi har Coronarestriktioner att förhålla oss till:

  • Starta året med en digital teoriserie, använd olika digitala material beroende på ämne. Vi har flera att erbjuda, till exempel; Ryttarutveckling 1, Vi i stallet, Grönt kort och Ridhandboken 1 (fysisk bok). Dessa finns att beställa på SISU Idrottsböcker. Andra vägar till digital hästkunskap kan vara att jobba med Hästkunskapssajten eller utmana varandra i Hästkunskapsspel.
  • Gör en digital föreläsning eller en clinic kopplat till projektet. Varför inte visa upp en för målgruppen ny ridsportgren? Eller prova att livesända digitala fysträningspass anpassat till ryttare? Inspireras gärna av de filmer vi har tagit fram i samarbete med Försvarsmakten. Behöver ni stöd för att kunna genomföra en sådan aktivitet, ta med det i er ansökan.
  • Vissa utbildningar finns även digitala, till exempel Basutbildningen, Grönt kort och Förberedande Ungdomsledarkurs. För mer information hör av dig till oss eller se inbjudningar på ditt ridsportdistrikts hemsida.

Använd gärna #Projektstödet2021 när ni lyfter era aktiviteter i sociala medier, så hjälps vi åt att sprida goda exempel.

Ansökningsperiod 2021
20 januari – 1 maj
1 september – 1 oktober

Läs mer om Projektstödet här