Annons

    Hem / Aktuellt / 02 / 200 dagar kvar till ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö

200 dagar kvar till ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö

Nedräkningen har startat. Idag 10 februari är det 200 dagar kvar till medaljerna delas ut på sommarens EM i fälttävlan för young rider och juniorer den 26-29 augusti på vackra Segersjö utanför Örebro.

- Det känns så roligt och viktigt att ha det här mästerskapet att se fram emot. Att få arrangera ett Europamästerskap på hemmaplan blir en riktig highlight för så väl ryttare som våra sponsorer och trogna funktionärer som jobbat med tävlingarna år efter år, säger Ann Montgomery-Cederhielm, från arrangörsstaben på Segersjö.

Segersjö har kallats för Europas bästa två- och trestjärniga terrängbana. Och det är fullt förståeligt för den som varit på plats och sett ryttarna ta sig an utmaningarna på banan som slingrar sig genom den vackra herrgårdsparken.  Segersjö har arrangerat fälttävlan i över 20 år, stått värd för flera SM och även arrangerat young rider-EM 2005.
- Det känns nästan overkligt att det var 16 år sedan vi hade EM här. Tiden går fort, men nu kände vi verkligen att det var dags för ett stort mästerskap igen, säger Ann Montgomery-Cederhielm.

Det betyder otroligt mycket för våra unga ryttare och jag är säker på att det kommer att lyfta sporten i hela landet.

- Vi är väldigt glada och stolta över att Sverige står som värd för ett internationellt mästerskap av den här kalibern, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.
- Det betyder otroligt mycket för våra unga ryttare och jag är säker på att det kommer att lyfta sporten i hela landet.

Totalt väntas över 20 deltagande lag från hela Europa. Mästerskapet avgörs i CCI2*-L för juniorer och CCI3*-L för young rider. 2020 ställdes mästerskapet in, så regerande mästare sedan Maarsbergen i Nederländerna 2019 är Storbritannien i young rider-klassen (lag) och Tyskland i juniorklassen (lag). Senast Sverige tog medalj vid ett ungdoms-EM i fälttävlan var 2018 i Fontainebleau där det blev brons för young rider-laget. I år hoppas de svenska lagen kunna rida hem medaljer igen.

Vi hoppas kunna ge dem ett oförglömligt minne.

Med coronasäkrade planer för flera olika möjliga scenarier ser Ann Montgomery-Cederhielm fram emot att välkomna deltagarna till Segersjö och bjuda på ett mästerskap av högsta klass.
- Vi hoppas kunna ge dem ett oförglömligt minne.

Program

Torsdag 26 augusti
Dressyr dag 1

Fredag 27 augusti
Dressyr dag 2

Lördag 28 augusti
Terräng

Söndag 29 augusti
Banhoppning
Medaljceremoni lag + individuellt

Arrangörens hemsida

Svensk support på väg till Valencia

Ulrika Tågerup kommer att åka ner till tävlingsplatsen i Valencia på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet, som stöd i arbetet med den fortsatta isoleringen och planeringen för att kunna transportera hem de svenska hästarna.