Annons

    Hem / Aktuellt / 02 / Finalen i Sverigeponnyn flyttas

Finalen i Sverigeponnyn flyttas

Finalen i Sverigeponnyn flyttas till Strömsholmsdagarna i början av juni.

Efter regeringens och Folkhälsomyndighetens besked på onsdagen står det klart att finalen i Sverigeponnyn, som skulle arrangerats under Billdal Horse Show 26-28 mars, inte kommer kunna genomföras på grund av de nya Covid-19 restriktionerna. De nya restriktionerna innebär att det undantag för enstaka tävlingar för aktiva födda 2005 och senare som funnits tas bort. De nya reglerna gäller från och med 1 mars. - Läs mer HÄR

Nu har finalen i Sverigeponnyn fått en ny tävlingsplats.

Sverigeponnyn är en inverkanstävling för ponnyryttare vars final traditionellt sett brukar gå i Scandinavium i samband med Gothenburg Horse Show. I år flyttades finalen till Billdal Horse Show på grund av rådande pandemi. Finalen skulle ha hållits veckan innan Gothenburg Horse Show. De nya restriktionerna sätter stopp för tävlande för barn och ungdomar. Därmed kommer finalen inte kunna hållas på Billdal.

Nu har man istället en ny tävlingsplats; på Strömsholm den 3-6 juni.
- Vi förstår att våra finalister undrar hur det ska bli och är glada för att ha hittat en ny tävlingsplats så snabbt. Nu får vi bara hoppas att pandemin lägger sig och att tävlingarna kan vara igång i juni, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Svenska Ridsportförbundet letar nu efter nya tävlingsplatser som ska ersätta de inställda kvalen.  

- Vi är oerhört tacksamma gentemot Billdal och Strömsholm för deras samarbete, säger Tomas Torgersen.