Annons

    Hem / Aktuellt / 02 / Nyhet i ATG Riders League

Nyhet i ATG Riders League

Nytt i reglerna för ATG Riders League, Grand Prix-touren, är att det ekipage som har flest poäng i serietabellen efter femte och sista deltävlingen i Borås är det som får chans att starta i de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

Onsdag 31 mars rids den stora finalen i ATG Riders League under Gothenburg Horse Show. Finalen är öppen för de 20 bästa ekipagen i serietabellen. Tidigare gällde att det ekipage som vann finalen i i Göteborg skulle erbjudas en plats i de internationella klasserna, men det upplägget var inte kompatibelt med det internationella ridsportförbundet FEI:s regler.

Vi är ytterst glada över att vi genom denna regeländring ändå kan erbjuda en av ATG Riders League-ryttarna en chans att starta i de internationella klasserna

- De hästar som ska delta i det internationella meetinget måste besiktas och anmälas senast på tisdagen den 30 mars. Och finalen i ATG Riders League rids ju först på onsdagen den 31 mars. Därför blev det i praktiken en omöjlighet att få till, förklarar Robert Solin, nationell samordnare hoppning på Svenska Ridsportförbundet.

- Vi är ytterst glada över att vi genom denna regeländring ändå kan erbjuda ett av ATG Riders League-ekipagen en chans att starta i de internationella klasserna, säger Robert Solin.

Emma Emanuelsson och Chaploon är det ekipage som just nu leder serietabellen på 71 poäng. Men två deltävlingar återstår och många poäng står fortfarande på spel. Seger i en delfinal ger 30 poäng. Det lär bli spännande omgångar i Kungsbacka och Borås.

Återstående tävlingar

25-28 februari Kungsbacka Ridklubb
18-21 mars Borås Fältrittklubb

31 mars Gothenburg Horse Show, totalfinal öppen för de 20 bästa i serietabellen

Fullständiga regler

Klart för start på EM i fälttävlan

Hästbesiktningen avklarad och startordningen i dressyren klar. Nu är det dags för start på EM i fälttävlan.