Annons

    Hem / Aktuellt / 02 / Dressyrutmaning firar 10 år

Dressyrutmaning firar 10 år

Tioåringen Lövsta Future Challenge är ett väletablerat tävlingskoncept i både dressyr och hoppning och ett självklart mål på vägen mot internationell toppsport för många unga talanger och deras team.

2011 satt Tinne Vilhelmson Silfvén och Louise Nathhorst på en läktare i Tyskland och kollade på klasser för unga Grand Prix-hästar och U25-ryttare. De gillade tävlingskonceptet och presenterade idén för Antonia Ax:son Johnson, som via Lövsta Stuteri ställde sig bakom konceptet.
-Att uppleva hur mycket sporten har utvecklats under de här tio åren har varit fantastiskt, standarden har höjts år för år, säger Antonia Ax:son Johnson.

Ett 30-tal Lövsta Future Challenge-ekipage har tagit steget till internationell Grand Prix och några även till stora mästerskap som OS och EM.

En ryttare som har deltagit i Lövsta Future Challenge flera gånger genom åren är den rutinerade ryttaren Emilie Nyreröd. Hon vann den första finalen av som U25-ryttare med sin dåvarande häst Miata. Ekipaget hade sedan internationella framgångar och representerade bland annat Sverige vid EM i Aachen 2015.
-Lövsta Future Challenge har gett mig som ryttare ovärderlig erfarenhet och inspiration och tävlingen har nu blivit ett stort mål på vägen i utbildningen av den unga Grand Prix-hästen, säger Emilie Nyreröd.

Nu är anmälan öppen för det tionde året av tävlingen. Det är mycket som är likt från föregående säsong men en nyhet är att avtalet med Sweden International Horse Show förlängs med tre år. 2021 års säsong startar traditionsenligt under vårdressyren på Strömsholm vecka 11.

Regler

Anmälan

Kvalen sker i enlighet med gällande smittskyddsrestriktioner vilket i dagsläget innebär att tävlingen endast är öppen för yrkesverksamma ryttare.