Annons

    Hem / Aktuellt / 02 / Fälttävlanssäsongen startar i Italien

Fälttävlanssäsongen startar i Italien

Våren är i antågande och det betyder säsongspremiär för fälttävlan. Först ut av de svenska ryttarna är Niklas Lindbäck, som med mästerskapshästen Focus Filiocus rider trestjärnigt i Italien den här helgen. Ekipaget slutade på 18:e plats.

Efter många inställda tävlingar förra året blev det inte en enda internationell start för Niklas Lindbäck och Focus Filiocus i fjol.
- Niklas kände att han ville börja i god tid för att få en bra start på den här säsongen, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Det är väldigt positivt att fler ryttare kan få möjlighet att rida mästerskap.

På grund av pandemin blev det lite olika upplägg för de svenska ryttarna med träning och tävling i fjol.
- När tävlingarna kom igång i slutet av året blev det ju ändå ganska bra med flera svenska placeringar, konstaterar Fredrik Bergendorff, som ser fram mot ett år som kan innebära dubbla internationella seniormästerskap. Förutom OS ser det ut att kunna bli ett EM också, det internationella förbundet FEI har fått in flera intresseanmälningar från arrangörer.
- Det är ju väldigt positivt att fler ryttare kan få möjlighet att rida mästerskap, säger Fredrik som menar att just mästerskapen är fälttävlansryttarnas chans att få rida stora tävlingar.

Niklas Lindbäck ”tjuvstartar” säsongen lite tidigare, de flesta andra svenska ryttarna kommer att starta upp i tyska Luhmühlen sista helgen i mars, sedan bjuder Gärds Ryttarförening in till Kristianstad International Eventing med två- och trestjärniga klasser i påsk.

Ytterligare ett internationellt mästerskap blir det under året på hemmaplan. Det är Segersjö, utanför Örebro, som arrangerar EM för juniorer och young rider den 26-29 augusti. Aktuella svenska ryttare kommer att starta upp säsongen på Gärds och i Polen helgen efter, för de som behöver något mer kval.

25-28 februari Montelibretti, Italien CCI3*-S

Svensk ryttare: Niklas Lindbäck
Torsdag – dressyr
Fredag - hoppning
Lördag – terräng

FREDAG
Niklas Lindbäck ligger på åttonde plats efter dressyr och hoppning, med 36,70 straffpoäng. Leder gör Sanne de Jong, Nederländerna på 26,30.

LÖRDAG
Niklas Lindbäck slutade på en artonde plats efter terrängen. Totalt slutade ekipaget på 89,90 straffpoäng. Segern gick till Sanne de Jong, Nederländerna på totalt 37,30 straffpoäng.

Fullständiga resultatlistor