Annons

    Hem / Aktuellt / 02 / Säsongspremiär för Lövsta Future Challenge Jumping U25

Säsongspremiär för Lövsta Future Challenge Jumping U25

Kungsbacka blir startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. Under vårens två kvaltillfällen kommer Sveriges främsta U25-ryttare samla poäng i jakten på att nå en plats i den prestigefyllda finalen under Gothenburg Horse Show 2021.

Starten på säsongen har skjutits upp på grund av den rådande pandemin. Säsongen startar därför under Kungsbacka Grand Prix den 25 – 28 februari följt av den andra kvaltävlingen som går under tävlingarna vid Borås Grand Prix den 18 – 21 mars.

Under de två kvaltillfällena plockar ryttarna poäng i klasser från 1,45 och uppåt. Alla U25-anslutna ryttarna bär gröna LFC-armbindlar. För att få delta ska ryttarna vara födda mellan 1996 och 2005, det vill säga mellan 16 och 25 år 2021 samt ha 1,50 placering nationellt eller som lägst 1,45 internationellt.

De två högst rankade ekipagen efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show 2021. Förutom de två ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

-Det känns kul att ha möjlighet att kunna genomföra hela evenemanget och vi är väldigt tacksamma och ödmjuka inför det, säger Thomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show.

Årets anmälda ryttare är; Wilma Marklund, Stella Röhlcke, Janelle Larsson, Selma Hammarström, Ingemar Hammarström, André Brandt, Kajsa Björe, Ottilia Lundgren, Alice Tapper, Elsa Johansson, Filip Ågren, Hedda Wallin, Amanda Eriksson, Viggo Björklund, Mikaela Gustaphson, Filippa Enmark, Andrea Persson, Jennifer Jonsson.

-Att kunna erbjuda Lövsta Future Challenges U25-ryttare möjligheten att mäta sig mot den främsta världseliten som är på plats för att rida världscupen ger dem en bra värdemätare och en insikt vad som krävs för att nå den absoluta toppen, säger Thomas Torgersen.

Några av ryttarna är utlandsbaserade och får möjlighet att delta i finalen genom att bli uttagna av hoppningens landslagsledning, Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show.

Startlistor och resultat Kungsbacka