Annons

    Hem / Aktuellt / 1 miljard kronor i stöd till idrotten

1 miljard kronor i stöd till idrotten

Regeringen föreslår ytterligare stöd till idrottsrörelsen om 1 miljard kronor med anledning av coronapandemin. RF har ändrat tidsperioden för ansökan om kompensationsstöd.

Med anledning av regeringens besked gör RF vissa förändringar kring det närmast kommande kompensationsstödet:

  • Ansökningsperioden skjuts fram till den 7 maj och är öppen till den 19 maj (istället för 15 april–26 april).
  • Perioden som stödet avser utökas. Förbund och föreningar kommer nu att söka stöd för coronarelaterade förluster för perioden 1 januari till och med 30 april (istället för januari och februari). 

– Dagens besked är ett kvitto på att det ovärderliga arbete som görs i föreningarna varje dag ses och värderas högt, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Idrotten har inte bara drabbats ekonomiskt utan också verksamhetsmässigt under pandemin. För varje dag som går ökar oron för barn och unga som inte får tävla eller spela matcher och i vissa fall inte ens får träna eller inte utöva sin idrott inomhus.

Det kan inte vara lika för alla utan det måste utgå från vilken verksamhet det är och hur man kan bedriva den.

– Vi är oroade över om alla våra föreningar och ledare ska orka och om barn och unga vuxna kommer att hitta tillbaka till idrotten. Det måste till mer träffsäkra regler från regering, myndigheter och kommuner. Vi har tränat i över ett år på att bedriva smittsäker verksamhet. Det kan inte vara lika för alla utan det måste utgå från vilken verksamhet det är och hur man kan bedriva den, säger Björn Eriksson.

Ett evenemangsstöd på 3 miljarder kronor föreslås också införas för evenemang som planeras att genomföras under juli till december 2021. Stödet kommer att omfatta vissa större idrotts- och kulturevenemang men utformandet av detta pågår.

Läs mer hos RF

Huvudfunktionärer i toppklass när Segersjö arrangerar EM

Planeringen inför ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö utanför Örebro pågår för fullt. Mästerskapet kommer inte bara att bjuda på Europas bästa ungdomsryttare. Segersjö kan också stoltsera med några av världens bästa funktionärer.