Annons

    Hem / Aktuellt / Tinne fyra i Grand Prix Special

Tinne fyra i Grand Prix Special

Tinne Vilhelmson Silfvén red in på fjärde plats i fredagens Grand Prix Special i Wellington, USA. Med nya hästen Devanto landade resultatet på 70,915 procent.
- Jag är otroligt förtjust i den här hästen, säger hon.

Det var en blåsig långfredag på Floridas östkust och Devanto såg ut att vara laddad till tänderna. Ekipaget levererade ändå ett stadigt program. Det blev visserligen en miss i ”ettorna” (galoppombyten i varje), men fina betyg för bland annat passage, slutor och den ökade galoppen.

- Det kändes väldigt bra. Jag är fantastiskt glad över att han utvecklas så mycket hela tiden. Jag är otroligt förtjust i honom och han är fantastiskt rolig att rida, säger Tinne Vilhelmson Silfvén efter ritten.

Det fina resultatet är lovande för det svenska ekipaget som bara gjorde sin andra tävling tillsammans.

- Vi behöver fortfarande mer tid att lära känna varandra bättre. Han har massor av power och jättefina bakben. En väldigt positiv häst som jag tror på mycket framöver, fortsätter hon.

Amerikanska hemmaryttaren Alice Tarjan på Candescent vann Grand Prix Special klassen på 72,702 procent. Bakom henne var det en hård och jämn kamp om topplaceringarna. Tinne var bara 0,25 procent från andraplatsen. Den kneps dock tillslut av Jennifer Williams på Sueño Hit med 71,170, medan tredjeplatsen gick till Jessica Howington på Cavalia med 71,149 procent, båda amerikanskor.


Stora framtidsplaner


Devanto är en 12-årig valack efter De Chirico-Lorentin som är uppfödd av Holger Wesselmann. Han har tävlats upp till och med fyrstjärnig Grand Prix internationellt av bland annat tyska ryttaren Juliane Brunkhorst. Valacken köptes i november av Tinnes hästägare och sponsor Antonia Ax:son Johnson som driver Lövsta Stuteri.

Blir Devanto en del av din OS-satsning framöver?

- Det är inte vårt primära mål men vi tävlar vidare och ser hur snabbt vi blir färdiga. Planerna med honom är väldigt stora framöver oavsett, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.


Dags för hemresa


Teamet har varit på plats i USA sedan i början av januari och på måndag är det dags att börja resan hem till Sverige.

- Det är så tacksamt att vi har kunnat vara här och tävla. Alla följer restriktionerna och vi har varit förskonade från EHV-1, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Hur känns det att åka hem?

- Det är lite läskigt att resa genom Europa men vi åker med egna lastbilar och håller oss för oss själva. Väl hemma ska hästarna som varit här stå i karantän, berättar hon vidare.

Fullständig resultatlista

Fredagens ritt var en klar förbättring efter torsdagens Grand Prix-klass där Tinne och Devanto slutade på tionde plats och 65,239 procent.

Resultat torsdag

Särskilda regler för elitallsvenskans lag

Snart är det dags för premiär i årets upplaga av Folksam Elitallsvenska. Första zonen rider sin omgång sista helgen i april, de övriga rider helgen därpå. Elitallsvenskan är ridsportens högsta serie.