Annons

    Hem / Aktuellt / ATG Riders League-finaler flyttas från Göteborg

ATG Riders League-finaler flyttas från Göteborg

För att minimera riskerna för smittspridning under världscupfinalerna flyttas de nationella finalerna i ATG Riders League från Gothenburg Horse Show.

Finalerna i den populära hopptouren skulle ha varit öppna för totalt 44 nationella ekipage. Men efter det spanska utbrottet av det smittsamma EHV-1-viruset ökar försiktighetsåtgärderna runt världscupfinalerna i Göteborg. I förebyggande syfte flyttas därför de nationella finalerna för att minimera antalet hästar på plats.

– Självklart är det inget roligt beslut att ta, men i år måste vi göra allt vi kan för att minimera och förekomma alla risker vi ser. Efter den senaste utvecklingen vad gäller EHV-1-viruset så har behovet av att hålla avstånd och minimera antal kontakter ökat ytterligare. Vi är glada över att fortsatt kunna erbjuda spel på våra internationella klasser, och ser fram emot att arrangera finalerna i ATG Riders League 2022, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show.

På grund av det tillfälliga tävlingsstoppet 8-28 mars har den femte deltävlingen i ATG Riders League i Borås utgått. Efter fyra genomföra deltävlingar står därmed klart att Emma Emanuelsson och Chaploon är det ekipage som toppar poängligan i Grand Prix-tabellen och därmed får en chans att starta i de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

– Det känns väldigt bra att vi kan ge Emma Emanuelsson chansen att starta i Scandinavium. Det är viktigt för svensk ridsports utveckling att vi fortsätter erbjuda våra ekipage möjligheter att rida i internationell miljö trots detta svåra år, säger Tomas Torgersen.

Hur och när finalerna i ATG Riders League Grand Prix och 135-touren kommer att genomföras är inte klart än. Olika lösningar kommer att diskuteras i närtid mellan Svenska Ridsportförbundet och ATG och förankras hos aktuella ryttare för att hitta bästa möjliga upplägg.

Här hittar du aktuella ställningar samt regler för ATG Riders League

Dags att söka utbildning

Vill du utbilda eller fortbilda dig inom ridsporten? Hästsportens Folkhögskola erbjuder flera kurser med start efter sommaren, sista ansökningsdag är den 15 april.