Annons

    Hem / Aktuellt / Bokslutet för 2020 klart

Bokslutet för 2020 klart

Svensk ridsport har som så många andra idrotter haft ett mycket annorlunda 2020. Under ett tufft år har ändå intresset för ridsport ökat och förbundet har en positiv utveckling av antalet medlemmar.

Bokslutet för 2020 visar ett positivt resultat för Svenska Ridsportförbundet på närmare 13 miljoner kronor och det egna kapitalet är vid 2020 års utgång 32 miljoner.

- Överskottet beror till största delen på att vi rest mindre under året, och de flesta möten skett digitalt. Tyvärr har ju också vissa verksamheter och insatser fått skjutas på framtiden, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

- Vi har ett fortsatt gott samarbete med våra sponsorer och samarbetspartners, och deras support och bidrag till ridsporten kan inte nog värderas, framför allt i dessa tider, fortsätter han.

På minussidan finns ett bortfall av licensintäkter eftersom delar av tävlingssäsongen 2020 fick ställas in på grund av myndigheternas regler, råd och restriktioner.

- Vi har länge haft en ekonomi i balans, och det överskott som finns efter 2020 ska självklart gå tillbaka till verksamheten och till medlemsnytta, säger Ulf Brömster.
- Hur det rent konkret kommer att se ut kommer vi att återkomma till, idag är läget i samhället och för idrotten fortfarande osäkert, och vi måste alla sätta en minskad smittspridning i första rummet.

Redan 2019 gjorde Svenska Ridsportförbundet centralt ett positivt resultat och då planerades en bland annat en större satsning på föreningsutveckling, där den tidigare besöksverksamheten kommer att kompletteras med rådgivning. Den satsningen har fått ligga på vänt under 2020. Föreningsutveckling, tillsammans med besöksverksamheten, innebär en förstärkt organisation som matchar den strategiska kraftsamling som Ridsport 2025 innebär, och utökad medlemsnytta för föreningarna, och kommer igång under 2021.

Svenska Ridsportförbundet har en positiv utveckling av antalet medlemmar, vilket är glädjande då även vi nås av rapporter om det minskade intresset för föreningsliv och det ideella arbetet.

Svenska Ridsportförbundets har fyra stora intäktskällor, offentliga bidrag från bland andra Riksidrottsförbundet och SOK, licenser, sponsorintäkter och medlemsavgifter.

HÄR finns bokslutet för 2020

Särskilda regler för elitallsvenskans lag

Snart är det dags för premiär i årets upplaga av Folksam Elitallsvenska. Första zonen rider sin omgång sista helgen i april, de övriga rider helgen därpå. Elitallsvenskan är ridsportens högsta serie.