Annons

    Hem / Aktuellt / Dags att söka utbildning

Dags att söka utbildning

Vill du utbilda eller fortbilda dig inom ridsporten? Hästsportens Folkhögskola erbjuder flera kurser med start efter sommaren, sista ansökningsdag är den 15 april.

Att jobba med hästar är ett livslångt lärande. Den som hanterar hästar och samtidigt i sin roll möter människor blir aldrig fullärd. Hästsportens Folkhögskola på Strömsholm erbjuder såväl grundläggande kurser som yrkes- och fortbildningar.

Läs mer om Ridläraryrket här

Ridlärarutbildning SRL II

Är du ridlärare SRL I och vill ta nästa steg i karriären som professionell ridlärare och stärka dina kunskaper för att utveckla hästar och människor? Då är SRL II utbildningen för dig. Som Svensk Ridlärare II skall du ha kompetens att med iakttagande av ett gott horsemanship, ansvara för skötsel av hästar, anläggning och utrustning, utbilda hästar samt utbilda elever i hästkunskap och ridning enligt kompetensbeskrivning. Du skall, som ridlärare, i din ridning, hästhantering och undervisning vara en förebild för god ridning och hästhantering.

Läs mer 

Ridlärarutbildning SRL III

Brinner du för häst- och ryttarutveckling, är diplomerad SRL II och har siktet inställt på SRL III? Ta då chansen och ansök till Sveriges enda utbildning för SRL III och få flera av landets främsta ridlärare och tränare som lärare och mentorer.

Läs mer

Allmän kurs Häst

Drömmer du om en karriär inom ridsporten, men saknar förkunskaper för att avlägga yrkesprov för hästskötare? Eller drömmer du om att läsa på högskolan, men saknar behörighet? Då är Allmän kurs häst något för dig. Med godkänd Allmän kurs har du grundläggande behörighet för högskolestudier

Läs mer

Hästkunskap I

Denna kurs vänder sig till dig som vill förnya och bygga på dina teoretiska hästkunskaper och i första hand till dig som är yrkesverksam inom hästnäringen och önskar förbereda dig inför yrkesprov för hästskötare.

Läs mer

Hästunderstödda insatser

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, psykosocialt arbete och skola med intresse av att använda hästar och dess miljö som resurs.

Läs mer