Annons

    Hem / Aktuellt / Nu drar tävlingen Ridborgarmärket 2021 igång

Nu drar tävlingen Ridborgarmärket 2021 igång

En ny hinderpark till ett värde av 30,000 konor står som förstapris i årets upplaga av Ridborgarmärket. Tävlingen är öppen för alla ridklubbar oavsett om den har ridskola eller endast är för privatryttare. 

Tävlingen pågår mellan den 15 mars och den 31 oktober 2021, då det gäller för klubben att kröna så många ridborgare det bara går. Flera etappvinnare med fina priser koras längs vägen.

Här kan du läsa mer om hur du deltar i Ridborgarmäket 2021.

Vinnare 2020 var Arboga RS

Förutom de fina priserna och extra pengar till klubbkassan så är det roligt och skapar engagemang. Vilket i sin tur kan leda till att fler får upp ögonen för ridsporten och just din förening.
- I början var det hinderparken som lockade, men ju mer engagemanget växte desto mer hamnade priserna i skymundan, säger Nissa Gustafsson, Ridskolechef.

I början av tävlingen bjöd de in till Öppet-hus via sociala medier. Men i och med Covid-19 fick de tänka om för att kunna genomföra det på ett säkert sätt i små grupper. Nyckeln var tillgänglighet.
- Vi har sett till att kunna ta emot i princip när som helst. Vi har försökt att alltid ha en häst och ridlärare redo. Och om det behövts har vi åkt ut till kringliggande stall och genomfört märkestagningen på plats, säger Nissa Gustafsson.