Annons

    Hem / Aktuellt / Driva ridskola i ny upplaga

Driva ridskola i ny upplaga

Nya boken och webbplatsen Driva ridskola samlar frågeställningar, framgångsnycklar och inspiration för hållbar och kvalitetssäkrad ridskoleverksamhet.

Ridskolan spelar en stor och viktig roll i samhället men för att driva en framgångsrik och hållbar ridskoleverksamhet krävs bred kunskap. Hur rekryterar man bra ridskolehästar? Hur påverkar hästens exteriör hållbarheten? Vilket arbetsgivaransvar följer med anställd personal? Hur får vi personalen och föreningsstyrelsen att jobba tillsammans på bästa sätt?  Vilka lagar och förordningar måste jag känna till för att driva ridskola? Hur planerar man egentligen en bra och hållbar verksamhet för hästar och människor?

Boken Driva ridskola har under många år varit stöd och inspiration för alla som driver ridskoleverksamhet, oavsett driftsform.

Tanken är att spegla det som verkligen krävs för att driva en ridskola idag och ge handfasta tips

Nu finns boken i en ny upplaga som är omarbetad utifrån dagens förutsättningar och stärkt med en webbplats som innehåller fördjupad kunskap, filmer och utvecklade reflektionsfrågor.
- Tanken är att spegla det som verkligen krävs för att driva en ridskola idag och ge handfasta tips. Vi vill göra det lätt att göra rätt, säger Anna Reilly, som är ridskolerådgivare inom Svenska Ridsportförbundet.

I uppdateringen av Driva ridskola har vi tagit hjälp av sakkunniga och nyckelpersoner inom organisationen med lång erfarenhet av ridskoleverksamhet.

Driva ridskola vänder sig till alla som jobbar på våra anslutna ridskolor, ridskolechefer, personal och förtroendevalda i föreningsstyrelser.

Materialet finns tillgänglig via utbildningsportalen och sisuidrottsbocker.se.
Driva ridskola (bok och webbplats) kostar 200 kronor. (Vid köp av 20 ex eller fler 160 kr/st)

Ur innehållet:

  • Riktlinjer för ridskoleverksamhet
  • God hästhållning och lämpliga hästar
  • Ridskoleanläggningen
  • Arbetsgivaransvar och personalpolitik
  • Verksamhets – ansvar och utveckling
  • Ekonomi
  • Olyckor och tillbud

Driva ridskola är en del av ridsportens utbildningsportal och ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och SISU Idrottsböcker.

Ridsportens digitala utbildningsportal öppnar dörrarna till en hel hästvärld av kunskap och utbildningar som bara är ett klick bort. Här samlar vi kvalitetssäkrad kunskap och utbildningar för ryttare, ledare, föreningar och funktionärer. Välkommen in!