Annons

    Hem / Aktuellt / Nya datum i Nations Cup-serierna

Nya datum i Nations Cup-serierna

Uppdaterad! Sverige har lag i de högsta internationella divisionerna i FEI Nations Cup i så väl hoppning, som dressyr och fälttävlan. På grund av coronapademin har flera av deltävlingarna flyttats fram eller ställts in.

Uppdaterat 10 maj: Dublin, Irland, har ställt in sina internationella tävlingar med Nations Cup den 18-22 augusti. Nationella klasser ersätter de internationella.

Uppdaterat 26 april: Hickstead, Storbritannien, ställer in Nations Cup den 23 juli. Tvåstjärniga internationella hoppklasser ersätter de femstjärniga tävlingarna.

La Baule på franska atlantkusten skulle ha varit premiäromgång i hoppningens Longines FEI Jumping Nations Cup Division 1 den 13-16 maj. Tävlingarna har dock flyttats fram till den 10-13 juni. Därmed blir St Gallen 3-6 juni premiäromgång istället. Sverige skickar lag till båda deltävlingarna. 

Förutom St Gallen och La Baule får svenska laget även räkna poäng från deltävlingen i Falsterbo. Svenska laget skulle också ha ridit om poäng i Dublin, men den tävlingen har ställts in. 

Rotterdam, Nederländerna, är värd för Nations Cup i både hoppning och dressyr. Hit åker ett svenskt dressyrlag för att plocka poäng. Tävlingarna har flyttats fram en vecka från 24-27 juni till 1-4 juli.

Fullständig säsongsplanering Nations Cup:

Longines FEI Jumping Nations Cup 2021

6 juni St Gallen, Schweiz
11 juni La Baule, Frankrike
20 juni Sopot, Polen
2 juli Rotterdam, Nederländerna
16 juli Falsterbo, Sverige
23 juli Hickstead, Storbritannien
20 augusti Dublin, Irland
1-3 oktober Barcelona, Spanien - FINAL

Regler, platsfördelning med mera

FEI Dressage Nations Cup 2021

29-30 maj Compiègne, Frankrike
1-4 juli Rotterdam, Nederländerna
14-19 september Aachen, Tyskland

Regler, arrangörsinfo med mera

FEI Eventing Nations Cup 2021

27-30 maj Houghton Hall, Storbritannien
24-27 juni Strzegom, Polen
12-15 augusti Le Pin au Haras, Frankrike
12-15 augusti Bromont, Kanada
19-22 augusti Arville, Belgien
7-10 oktober Boekelo, Nederländerna

Regler, arrangörsinfo med mera

Ändrade kvalregler 2021

Den allmänna kvaltiden i några av ridsportens grenar utökas tillfälligt på grund av de restriktioner som finns under pandemin. Även kvalreglerna till årets utomhus-SM i ponnyhoppning och SM i dressyr har lättats.