Annons

    Hem / Aktuellt / Peder och Henrik GP-placerade

Peder och Henrik GP-placerade

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann slutade på elfte respektive tolfte plats i söndagens Rolex Grand Prix i s'Hertogenbosch. Det blev varsitt nedslag den mastiga grundomgången över 1.60-hinder.

Det blev inga svenska topplaceringar under helgen men med tre månader kvar till OS är det hög tid att komma igång för såväl ryttare som hästar, efter ett oplanerat uppehåll på grund av EHV-viruset.

För Peder Fredricson blev det under uppehållet också en operation i höger hand på grund av en senskada. Det här var första tävlingen och han rider med en skena för att stabilisera handen. I GP-klassen red han Catch me Not och fick ett oturligt nedslag i den avslutande kombinationen. Under helgen har Peder också startat mästerskapshästen H&M All In, det blev två felfria rundor över 1.40-hinder.

Henrik von Eckermann har haft en hektisk period under tävlingsuppehållet, med flytt till nybyggd anläggning och dessutom har han och Janika Sprunger blivit föräldrar. Idag red han King Edward med ett nedslag som resultat. Härnäst är planen att sätta igång mästerskapshästen Mary Lou, med sikte på mästerskap.

Dagens Grand Prix-klass mönstrade åtta ryttare till omhoppning. Vann klassen gjorde österrikaren Max Kühner före Marlon Mandolo Zanotelli, Brasilien.

SÖNDAG
Grand Prix, 1.60-hoppning med en omhoppning: 1) Max Kühner, Österrike, Electric Blue P 0+0 fel 32,52 sek 2) Marlon Zanotelli, Brasilien, VDL Edgar M 0+0 32,69 3) Christian Kukuk, Tyskland, Checker 0+0 33,57 11) Peder Fredricson, Sverige, H&M Catch me Not 4 67,59 12) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward 4 67,72

Tuff konkurrens i årets första Grand Slam

2019 hamnade merparten av prispotten hos den svenska duon, Henrik von Eckermann vann på Toveks Mary Lou och Peder Fredricson slutade trea med Christian K. Förra året startade tävlingen mitt i den första coronavågen och avbröts innan GP-klassen skulle ridas, så Henrik är alltså fortfarande regerande mästare.

GP-klassen ingår i Rolex Grand Slam och konkurrensen är den tuffast tänkbara. 19 av de 25 bästa på världsrankingen är anmälda, däribland topp-5 som förutom fyran på listan Peder Fredricson inkluderar Steve Guerdat och Martin Fuchs, Schweiz, Daniel Deusser, Tyskland, och Pieter Devos, Belgien.

Tidsprogram

  • Fredag 19.00 - GP kval 1, 1.55-hoppning med en omhoppning
  • Lördag 19.00 - GP kval 2, 1.55-hoppning med en omhoppning
  • Söndag 13.30 - Rolex Grand Prix, 1.60-hoppning med en omhoppning

60 år i ridsportens tjänst

Bo Österlund, mångårigt aktiv inom svensk ridsport i allmänhet och fälttävlan i synnerhet, har tilldelats Svenska Ridsportförbundets Förtjänstmedalj i guld.