Annons

    Hem / Aktuellt / Restriktionerna kvar till i mitten av maj

Restriktionerna kvar till i mitten av maj

Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till i maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen.

Det meddelade Folkhälsomyndigheten och regeringen på torsdagen och det nya datumet för när åtgärder stegvis kan börja anpassas skjuts fram till i första hand den 17 maj. 

- Först när smittspridningen går ner är regeringen redo att lyfta restriktioner och vi är inte där än. Därför kommer vi att avvakta, sa statsminister Stefan Löfvén på en presskonferens på eftermiddagen.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson kommenterade beskedet i en text från RF.

– Vi fick idag ett dystert besked. Det ljus som finns i tunneln är en gemensam insikt att stoppad idrottsutövning påverkar folkhälsan negativt. Utifrån de samtalen som förts mellan bland annat mig själv och Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, utgår jag från att lättnader för idrottsrörelsen genomförs så fort som möjligt när smittläget tillåter och då främst de som berör barn- och ungdomsidrott såsom enstaka match och tävling, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Anledningen till de fortsatta restriktionerna är den fortsatt höga smittspridningen i samhället och likaså höga belastningen på sjukvården.

– Det är tufft för oss alla och alla idrottsföreningar som kämpar vill jag bara uppmana att fortsätta göra skillnad så gott det nu efter omständigheterna går. Vi är alla trötta och kan ha svårt att se ljus i denna pandemitunnel. Men utan idrottsrörelsens arbete hade många fler barn och unga mått dåligt, känt sig ensamma och varit ännu mer stillasittande. Det alla idrottsledare gör, gör skillnad.

Läs mer på RF:s hemsida

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten

Så mäter vi vägen mot målen

I vår framtidsstrategi Ridsport 2025 har vi enats om gemensamma mål mot en ridsport i världsklass, men hur vet vi om vi är på rätt väg och om det vi gör ger effekt?